Zonguldak'ta günlük olarak yayın hayatını sürdüren Halkınsesi Gazetesi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman'ın siyasi tecrübesizliğini ortaya çıkardı.



Cumhurbaşkanlığı ve referandum süreciyle ilgili Elvanpazarcı Beldesinde vatandaşlarla biraraya gelen AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, bilgi sahibi olmadan bilgi vermeye kalkınca vatandaş karşısında zor anlar yaşadı.



Halkınsesi Gazetesi'nin yaptığı haber şöyle;



 Vatandaş, zor soru sorunca ne diyeceğini bilemedi



Canlı yayını kesti!



Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem değişikliği ve 18 maddelik anayasa değişikliğini anlatmak üzere Elvanpazarcık’a giden AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte vatandaşlarla buluştu. Açıklamalarının ardından soruları kabul edeceğini belirten Karaduman, konuşmasının sonunda kendisine soru soran genç vatandaşın sorusuna cevap veremedi. Sosyal medya üzerinden vatandaşlarla yaptığı toplantıyı canlı yayın olarak anlık paylaşan Karaduman, vatandaşa cevap verememesinin üzerine canlı yayını yarıda kesti.



Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem değişikliği ve 18 maddelik anayasa değişikliğini anlatmak üzere Elvanpazarcık’a giden AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte vatandaşlarla buluştu. Açıklamasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayacağını belirten Karaduman, genç bir vatandaşın, “Başkanım 6’ncı ve 18’inci maddede yapacağınız değişikliği ben anlamadım. Açıklayabilir misiniz?” sorusu üzerine adeta tıkandı kaldı.



"Mecliste kaç bakanımız var?” 



Konuşmasını bitiren Karaduman vatandaşların kendisine yönelttiği ilk iki soruda takılınca canlı yayının da devamı gelmedi. İlk kaos vatandaşın “Mecliste kaç bakanımız var?” sorusuyla başladı. Vatandaşın, “600 milletvekili diyorsunuz? Bizim kaç bakanımız var? Diyelim ki 26 bin bakanımız var. Zaten ülkeyi bunlar yürütmüyor mu? 600 milletvekili bana niye lazım? 500 milletvekili de lazım değil. Emekliye verilen maaş ortada, bunu da zaten gene milletvekilleri yiyor. Benim maaşımı yiyorlar. Milletvekillerinin zaten yüzünü gören var mı? Sayısı fazla olursa köylere her hafta gelecekler mi ki? Sorusunun ardından takılıp sayı veremeyen Karaduman birkaç kez üst üste “kaç bakanımız var?” diye yineleyerek vatandaşa soruyla karşılık verdi. Sorunun devamına ise “Sen beni iyi dinlememişsin. 550 milletvekilimiz var. 600’e çıktığı zaman kendimizin mecliste temsilini artıyoruz. Bakanlar, kabine içinden seçilmiyor. Sen kanun çıkartabiliyor musun? Nasıl çıkıyor şimdi kanun? Milletvekili olmadan olmaz. Sayısı az olduğu için göremiyorsunuz” şeklinde yanıt verdi.



"BAKALIM 6'NCI MADDEDE NE YAZIYOR?"



İkinci soru ise genç bir vatandaştan geldi. “Başkanım, 6’ncı ve 18’inci maddeyi anlamadım? Ayrıca şuan ki mevcut iktidarın isteyip de yapamadığı bir şey var mı? Hollanda’yı örnek gösterdiniz. Tabi halk olarak tepkiliyiz. 28 Ekim 2014’te şuan ki PKK ilan ettiğiniz PYD’yi neden Diyarbakır’dan konvoyla geçirdiniz? Ben bunu hala anlamadım” diyen vatandaşa Karaduman’ın tavrı bir öncekinden farksızdı. Yapılacak olan anayasa değişikliğindeki maddeleri kendisinin de bilmediği anlaşılan Karaduman, 6’ncı maddede ne yazdığının yanıtını vatandaştan istedi. Ardından ise “Bakalım 6’ncı maddede ne yazdığını bilmeyen Karaduman, vatandaştan maddede ne yazdığının cevabını istedi. Vatandaş ise ben unuttum o an okudum anlamadım. Madem siz buraya maddeleri açıklamaya geldiniz açıklık getirir misiniz? Demesi üzerine ise Karaduman tekrar bakalım 6’ncı maddede ne yazıyor.” Dedi ve canlı yayını ise devam ettirmeden soru bölümünde kestiler.
Editör: TE Bilisim