AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, Tempo Gazetesi'ne verdiği açıklamada makamı rant haline getiren bürokratlar olduğunu söyledi.

Uçar, "Zonguldak da bürokrasiyi tüm Türkiye olduğu gibi ortadan kaldırmamız lazım. Artık müzminleşmiş, oturduğu yerden kalkmayan, oraları rant haline getirmiş bürokratlarımız var. Bunların üzerinde durmamız lazım. Vatandaşın memnuniyeti için çalışan bürokratlar lazım. Temsil ettiği kurumun Zonguldak da hizmetleri için çaba göstermeleri gerek. Yoksa sabah 8.30’da geldi akşam 17.30’da çıkıp kahve de taş oynamakla yada orada burada gezmekle olmuyor bu işler.  Eğer o makama geldiyseniz, sizin mesai saatinizin olmaması lazım,  gerekirse geç saatlere  kadar çalışmanız gerek.

Bürokrasi değil, Şehir halkı karar vermeli…

Siyasi kavgalar nedeniyle kentin kaderine bürokrasinin karar verdiğini, makamlarını ranta dönüştüren bürokratlar olduğunu belirten Hamdi Uçar, “Atatürk Devlet Hastanemizin ihalesi yapıldı. Peki şu an yapıldığı yerde insanlarımız sıkıntı yaşamayacak mı? Kız Meslek Lisesi orada, Sanat Okulu orada, Fener, Ticaret Meslek Lisesi, Yayla Okulu, Stat, Gençlik Spor İl Müdürlüğü hep orada. Peki o yoğunluk içinde trafiği nasıl sağlayacağız. Daha önce de söyledik. Ancak bürokrasiye takıldık. Daha öncede söylemiştim, yineliyorum. Kız Meslek Lisesi’nin olduğu yere poliklinik yapalım dedik.

Bunları da bürokrat değil, şehir halkı karar vererek yapmalı. Sivil Toplum Örgütleri, siyasiler, kentin dinamiklerinin karar vermesi lazım. STK’ları, siyasileri, kentin dinamiklerinin buluştuğu yemeklerde yada kahvaltılarda şehir adına verilecek kararları tartışacağız, konuşacağız, kentin kaderine kentliler verecek.

 Zonguldak’ın merkezi hükümetten alabileceği hizmetlerin maksimum düzeyde alması için çaba göstereceğiz.

“Bu nasıl başarılabilir?” diyeceksiniz. Siz aile içinde kavga ediyorsanız dışarısı da, sizi zaten takmaz, dışarısı sizi zaten ciddiye almaz. Biz milletvekilleri ile eğer seçilirsek arkadaşlarımızla birlikte bunun için çalışacağız. Bunun sözünü veriyoruz.

Uyumlu bir şekilde çalışacağız, bunun sözünü veriyoruz. Bunu yapamadığımız taktirde biraz önce bahsettiğim gibi kitle örgütleri, bürokrasi, basın camiası ile uyumlu çalışamazsın yine çok kolay kullanırlar sizi. Bir önceki dönemde olduğu gibi her milletvekiline farklı kişiler sahip çıkar. Yani Hamdi bey’e birileri sahip çıkar, Polat bey’e farklı insanlar sahip çıkar, Ahmet bey’i başka birileri sahiplenir. Milletvekilleri kendi içlerinde kutuplaşır, kavga ettirilir. Bu nedenle, onun adamı, bunun adamı olayı ortadan kalkması lazım”

Milletvekilleri arasındaki kavgadan ders aldık…

Son yıllarda yaşanan siyasi kavgalardan herkesin ders alması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, “Umarım bir önceki dönemden herkes payına düşen dersi almıştır. Ders çıkarmıştır. Ben yaşadım bunları, son 3-4 yıl  içindeki dönem içerisinde bizim partimizin içerisinde de milletvekilleri arasında ki itilaflardan problemlerden dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımız’da kavga istemiyor. Gereken tedbiri de bu şekilde aldılar.

Bundan bizde ders aldık. Zonguldak da ders aldı bana göre. Hiç kimse bu süreçte kazanmadı. Umut ediyorum bu dönemde huzurlu ve mutlu bir şekilde Zonguldak’ın tüm hizmetleri alabileceğini düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim