BEDAŞ’ın Kozlu’ya yapacağı yatırımlar nedeniyle trafo yerlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis gündemine gelen imar değişikliği maddesinde CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Salcı’nın tepkisi işbilmezlik olarak yorumlandı.

CHP’li Salcı’nın BEDAŞ için gelen maddeye, “Bunlar neden hep imar tadilatı istiyor. Nedir bu… Sürekli talep edecekler mi” sözleri işbilmezlik olarak yorumlanırken, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz BEDAŞ’ın Kozlu’da 5 milyonluk yatırımı 16 milyona çıkardığını trafo yerlerinin belirlenmesi için bu tadilatları yapmak zorunda olduklarını anlattı.

Yılmaz, “Biliyorsunuz ki yeni yerleşim yerleri çıktı, Yeni Konutlaşma açıldı.  Enerji nakil hatları, taşınmadığı için de oraların da trafolanması gerekiyor.

Geldiler bize burada bir çalışma yapacağız, siz madem bu projeyi kabul ettiniz, biz çalışma yapacağız, bizim de bu belirli yerlerde trafo yerlerimiz olması gerekiyor.

Buradan Zonguldak’a geçen bölgede, Değirmenağzı trafosunu kaldırıp yeni bir trafo koyacaklar.

Yeşil enerji, daha ekonomik ve elektriklerin daha enerji akımına uğrarken kendisini de sürekli yeniliyor. Çünkü bizim trafolar en az 25-30 yıllık, artık çağa cevap vermiyor, teknoloji de yenilendi, güzelleşti. Hatlar yenileniyor, şuanda 10 kesim yaşanıyorsa yeni trafolarla 6 kesim daha az olacak 6kesim daha az oluyor.

16 Milyonluk bir yatırım. Zonguldak 33 milyon tamamı Kilimli, Zonguldak ve Kozlu olarak belirleneceği ve 16 milyonu ise Kozlu’ya ait. Enerji hatların yer altına alındıktan sonra direkler, yeni ışıklandırma yerleri o güzel garları hepsini yaptırmaya çalışıyoruz. Hatta çarşı içerisine ilave bile yaptırmaya çalışıyoruz. Bu konuya da bilginize sunuyorum. Bu Trafolar yapıldıktan sonra herşey daha da güzel olacak. Yani, TTK bile trafo koymak istese bize soracak.”dedi

Editör: TE Bilisim