Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı ve işadamı Sinan Toprak, inşaatı duran 400 yataklı hastanenin bir an evvel yapılarak hizmete alınması gerektiğini söyledi.



 



Size göre Zonguldak’ın en önemli sorunu nedir ve ne yapılması gerekiyor?



Sinan TOPRAK:  En önemli sorun işsizlik. Bununla ilgili, anlattığım tüm şartlar yerine getirilirse sorunun çözümü ve ne yapılması gerektiği yerine getirilirse çözüm ortaya çıkıyor.



Zonguldak’ta mevcut hastane inşaatının dışında yeniden bir yer arayışını doğru buluyor musunuz?



Mevcut hastanenin inşaatı başlamış ve bir noktaya gelmiş vaziyette ve hemen yanında senelerdin Zonguldak’ımıza ve çevre illere hizmet veren büyük bir bina mevcut. Bu sebeple bunları birbirinden ayırmamız yanlış olur. Bu bina derhal tamamlanarak ana binaya entegre olması hem ekonomik açıdan, hem gelen hasta mağduriyeti  açısından, hem de sağlık personelimiz açısından çok faydalı ve rahat olur.



Ama ben size başka bir bakış açısı daha söyleyeyim. Yeni bir hastanenin, yani başka bir hastanenin yapılması taraftarıyım. Bu sayede biraz önce yukarıda anlattığım Zonguldakla ilgili tespit ve önerilerimize bir yenisini ekliyorum. Batı Karadeniz Bölgesindeki yakın vilayetlerimize hizmet veren Sağlık Başkentini tesis edecek yeni bir hastane daha yapılmalı.
Editör: TE Bilisim