Zonguldak'ın Bağımsız Milletvekili Adayı Safiye Orhan Baltacıoğlu, Zonguldaklılardan destek isterken, Milletvekili olduğu tartirde ulaşılabilir olcağını söyledi. Baltacıoğlu yaptığı açıklamada, "İçinizden biri olarak bu milletvekili adaylığı yolculuğuna başlangıçta tek başıma çıktım. Genelde ülkemin, özelde ise Zonguldak halkının vekili olmak, onların sözcüsü olmak, gerektiğinde haklarının gözcüsü olmak, taşın altına elimi koymak niyetiyle bu zorlu yolculuğa çıktım.

Rakiplerim benden daha güçlü görünebilir. Çünkü onların bazılarının arkasında güçlü partileri, devlet destekli ekonomik kaynakları vardır. Benimise sizden ve halkımdan başka güveneceğim, desteğine başvuracağım kimsem yoktur.

Ama bu yolculuğa çıktığım kısa sure içerisinde çok sayıda bana destek olan vatandaşlarımı arkamda gördüm ve hissettim.

ARTIK KENDİMİ BU YOLCULUKTA YALNIZ HİSSETMİYORUM, ARTIK ARKAMDA SİZ VARSINIZ.

Milletvekilliği olma maratonunda artık bende kendimi GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM. Her ne kadar bu yarışta güç dengesizliği olsa da, ben sizinle daha güçlü olarak bu yarıştan çıkacağıma inanıyorum.

Benim en büyük seçim vaadim, milletvekili olduğumda öncelikle ULAŞIŞABİLİR OLACAĞIM, her koşulda bana ulaşmanız için tüm iletişim kanallarımı açıktutacağım.

Sorunlarınızı vekiliniz olarak çözmek için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Beni tanıyanlar bilir, ben tuttuğunu koparan biriyim, ben birşeyi yapmak istersem onun için ne gerekiyorsa yaparım, sonunda da başarılı olurum.

Sakın bir insan, hele de bir kadın TEK BAŞINA ne yapabilir diye düşünmeyin.

BİR KADIN TEK BAŞINA HER ŞEYİ YAPABİLİR, BİR KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR, GÜZELLEŞTİREBİLİR, SORUNLARI ÇÖZEBİLİR, bir kadın bir dünyadır aslında, örneğin Nenehatun bir kadındı ve ülkemiz tarihinde önemli bir yer tutmaktadır.

26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ OLARAK MECLİSTE KADIN MİLLETVEKİLİ SAYISI 81’e düşmüştür, Bir önceki dönem yani 25. Dönemde bu sayı 91 idi.

Mecliste kadın milletvekili sayısı her geçen gün düşmektedir. Kadını siyaset arenasından indirmeye çalışanlara bir tepkiniz olsun ve bana oyverin.

Kadının olmadığı her yer eksiktir. Bu nedenle Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Ben bu seçilme hakkımı sizlerin desteği ile kullanmak istiyorum.

BAĞIMSIZ ADAY NE YAPABİLİR DİYE DÜŞÜNMEYİN.BAĞIMSIZ ADAY ÇOK ŞEY YAPABİLİR. BİR PARTİYE BAĞLI OLMADIĞIM İÇİN, EMİR KOMUTA ZİNCİRİ OLMAYACAK.

SADECE İNANDIĞIM VE SİZ HALKIMIN YARARINA OLAN ŞEYLER İÇİN OYUMU KULLANACAĞIM.

ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMAK İSTEYEN DİĞER PARTİLER BENİM BU BİR OYUMU ALMAK İÇİN GELDİKLERİNDE, HALKIM İÇİN PAZARLIK ŞANSIM OLACAKTIR.TÜM BUNLAR BAĞIMSIZ ADAYLAR İÇİN ÖNEMLİ BİRER AVANTAJDIR.

Açıkladığım gibi, bağımsız milletvekillerinin, TBMM’deki komisyon toplantılarını izleme, parti ve lider tahakkümünden bağımsız soru önergesi verme, kanun teklifi verme gibi hakları olduğunu, bu yetkilerle her bağımsızın küçük bir parti gibi çalışabileceğini, kendi seçmenlerinin sesini doğrudan Meclis’e taşıyabileceğini sizlere tekrar belirtmek isterim.

Seçimlerin, ülkeme, milletime, hayırlar getirmesini, büyük Türkiye’nin daha da büyümesini, güçlenmesini Allah’tan istiyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, desteğinizi bekliyorum." dedi.


Editör: TE Bilisim