Alaplı, Karşıyaka mahallesinde oturan vatandaşların iddialarına göre Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çatuoğlu, hak sahiplerinden habersiz şekilde parselleri üstüne geçirdiği ve bunu yaparken de belediye kanunlarında olan 18. Maddeyi uygulayarak bu mağduriyete yol açtığı belirtiliyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar arazilerin kendilerine ait olduğunu sandıklarını ancak yıllar sonra böyle bir gerçeğin ortaya çıktığına dikkat çekiyor.
Diğer taraftan Çaturoğlu ile ilgili iddiaların ardı arkası ise kesilmiyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre 90’li yılların sonunda Fazilet Partisi’nden belediye başkanı seçilen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun Kılçak mahallesinde de akrabası üzerine arsa toplandığı iddia ediliyor. Çaturoğlu’nun Alaplı Kılçak mahallesinden olduğu o dönem belediyede çalışan bir harita mühendisi iş birliği ile İbrahim Efe isimli akrabası üzerinden 18 uygulamasına girmeyen arazileri topladığı iddia ediliyor. Burada asıl meselenin ise İbrahim Efe isimli şahsın Kılçak mahallesinden olmayışı. Kılçak mahallesi Faruk Çaturoğlu’nun oturduğu mahalle olduğu belirtiliyor. 
Diğer taraftan belediye başkanlığının ardından Zonguldak Milletvekili seçilen Faruk Çaturoğlu, Kılçak mahallesine okul yaptırmak istiyor. Bu sebeple yapılması gereken 18 uygulamasını Alaplı Belediyesi değil Özel İdare ve Alaplı Kaymakamlığı protokol yapmak suretiyle Çaturoğlu’nun istediği yönde karar alınıyor.
Garip ilişkiler ile yürütülen süreci ise Saadet Partisine yakınlığı ile bilinen ve Çaturoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde belediyede harita mühendisi olarak çalışan Gökhan Göktaş isimli kişinin 18 uygulama işini alması bir başka detay olarak göze çarpıyor.
18 Uygulaması yapılan arsanın 63 dönümü tek tapu olarak kayıtlarda yer alıyor. Ayrıca bu arazinin 30 dönümü 3 hak sahibine ait olduğu belirtilirken 18 Uygulaması yapılan arazide daha sonra en büyük hisse yaklaşık 7 dönümle hisse toplayan İbrahim Efe'ye (Faruk Çaturoğlu’nun akrabası) üzerine kayıtlı olduğu iddia edildi. En ciddi iddia ise arsalar tapusu dahi çıkarılmadan İbrahim Efe isimli şahsın İl Genel Meclisi üyesi Ayhan Akman ile kat karşılığı anlaştığı yönünde oldu.
Kayıtlarda Faruk Çaturoğlu’nun görünmemesi rağmen perde arkasından işin ekonomik ve yasal boyutunu Faruk Çaturoğlu’nun ayarladığı iddiaları gün yüzüne çıkıyor. Vatandaşların 18 uygulaması üzerinden Çaturoğlu’nun kendisini kağıt üzerinde değil ama taşeron kişiler üzerinden hak sahibi yaptığını iddia ediyor.

Kaynak; Gündem67.com

Editör: TE Bilisim