Konuyu ayrıca TBMM gündemine taşıyan ve görev aldığı Kit Komisyonu’nda, TCDD Genel Müdürü'ne bizzat ileten Yavuzyılmaz’ın tüm uyarılarına rağmen yetkili kurum yöneticilerinin konuya duyarsız kalmaları, dün genç bir kızın tren altında kalmasına neden oldu.

Milletvekili Yavuzyılmaz, 29 Ağustos 2018 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü’ne verdiği, ‘Zonguldak Orta Kapuz ve Tersane Bölgesinde halkın güvenli ulaşım sorunu’ başlıklı dilekçesinde sorunu dile getirmiş ve ilgili yere uyarı levhaları ve üst geçit konulması gerektiğini kuruma bildirmişti. Dilekçenin ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na, Zonguldak Valiliği’ne, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve TTK Genel Müdürlüğü’ne olmak üzere tüm ilgililerine dağıtılmasını isteyen Yavuzyılmaz, konunun, vatandaşın can güvenliği açısından önemine dikkat çekmiş ve mevcut haliyle tren hattının kazaya davetiye çıkarttığını vurgulamıştı.



‘YAVUZYILMAZ TEKRAR UYARDI’
Kazanın yaşandığı bölgeyi ziyaret eden milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, burada yaptığı açıklamada yetkilileri bir kez daha uyararak; “Dün Orta Kapuz bölgesinde yaşanılan üzücü kaza, bizlere bir kez daha, can güvenliği noktasında atılmayan önleyici adımların eninde sonunda daha büyük problemler olarak karşımıza çıktığını göstermiştir. Genç bir kardeşimizin yaralandığı bu kaza yaz sezonu da dikkate alındığında daha büyük bir olası facianın habercisidir. Bu sorunun çözümü noktasında yaptığımız çağrılar yanıt bulana kadar bir milletvekili olarak çabamız devam edecektir. Kurumları ivedilikle göreve davet ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim