Zonguldak Belediye Başkan Adayı belirleme sürecinde AK Parti’nin düştüğü hataya (Özcan Ulupınar vakası) CHP Zonguldak Milletvekillerinin siyasi gelecekleri ve egoları nedeniyle düştüğü belirtiliyor.

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayını açıklamasına rağmen CHP Zonguldak’ta tartışılır hale gelirken, CHP’nin en güçlü olduğu seçmen kitlesinin tercihini sorgulamasına neden oldu.

Deniz Yavuzyılmaz, CHP’nin DNA’sı ile oynadı…

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, CHP’ye üye, CHP’ye katkı veren isimler ve parti tabanında kabul gören aday adayları yerine, Darbe döneminde Çatalağzı Belediye Başkanlığı’na atanan, hayatı boyunca sağ partilerde siyaset yapan ve bir önceki genel seçimlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’a seçmen desteği veren Ali Uzun’u aday gösterme çabasının sonuçları ağır oldu.

Trabzon kökenli seçmen küstü…

Trabzon kökenli Ali Uzun’un CHP’den aday gösterilmemesi için CHP Eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Genel Merkez düzeyinde yaptığı görüşmeler sonrası Ali Uzun’un aday yapılmaması Merkez İlçede bulunan Karadeniz kökenli seçmenlerin ciddi tepkisine yol açtı.

Diğer partilerin iştahı kabardı

CHP’nin ve Mehmet Haberal’ın Ali Uzun’a haksızlık yaptığını düşünen karadeniz kökenli seçmen profili Ali Uzun ve Harun Akın’a DSP yada BBP’den aday olması konusunda baskıların yapılmasına neden oldu.

Milletvekillerinin hırsı ve egoları CHP’ye zarar verdi

CHP kökenli olmayan ve Mehmet Haberal’ın Ali Uzun isme olan tavrına rağmen Ali Uzun’u aday göstermekte ısrarcı davranan Deniz Yavuzyılmaz’ın siyasi öngörüsüzlüğü ve kendi siyasetinin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik egosu CHP’ye ve açıklanan adayına zarar verdi.

Zonguldak siyasetinde güçlü bir figür olan Ali Uzun’un saf dışı bırakılması…

CHP’ye üye ve yıllardır CHP’ye katkı veren Harun Akın ve Tahsin Erdem gibi parti tabanında ve halkta karşılığı bulunan isimlere sempati duyan çevrelerin de kırılmalarına yol açtı.

Kendi ego ve siyasi beceriksizliği nedeniyle bir anda küskünler cephesi yaratan Deniz Yavuzyılmaz ile Ünal Demirtaş, CHP’ye ve açıklanan aday Şenol Şanal’a büyük yara verirken, DSP, BBP ve Saadet Partisi’nin Harun Akın, Ali Uzun ve İsmail Eşref’e teklif götürmesine neden oldu.

Tercihlerini parti tabanından gelen istekler yerine kişisel hırslarına göre belirledikleri adayları Genel Merkez’e taşıyan CHP Milletvekillerinin kaypak siyasetleri parti içinde ciddi bölünmelere, CHP seçmenini ise yeni arayışlara sürükledi.

Demokrat kimliği ile AK Parti adayının şansı arttı…

CHP, Zonguldak kalesini kaybediyor…

CHP Milletvekillerinin gizli kapaklı ve parti çizgisinden yoksun aday belirleme müdahaleleri nedeniyle demokrat kimliği ile bilinen AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan’ın şansının arttığı belirten CHP seçmenleri, “CHP Zonguldak’ta kalesini kaybediyor” yorumunda bulundular.

Bir çok CHP’li seçmen Milletvekillerinin kaypak siyaseti nedeniyle sandığa gitmeyeceğini söylerken, CHP’de bölünme ve küskün ordusu yaratan Milletvekillerinin partiyi nasıl toparlayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim