Tur-Yapı A.Ş şirketinin içini bilerek boşalttığı, şirket alacaklarını kendine yakın kişi ve şirketlere aktararak "Hileli İflas" gösterdiği iddiası ile Mahkemeye verilen CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ile İstanbul Sarıyer TURYAPI Evleri üyeleri ile de mahkemelik oldu.



Turpçu'ya "Hileli İflas Davası" haberinin linki: http://www.tempogazetesi.com/turpcuya-hileli-iflas-davasi/



Sariyerposta.com adlı haber sitesinde "Büyük Vurgun" başlığı altında verilen haber şöyle;



Büyük Vurgun...

Sarıyer TURYAPI Evleri’nin müteahhidi ve son dönem Zonguldak CHP milletvekili olan Şerafettin Turpçu’nun milyonlarca vurgun yaptığı iddia ediliyor. Kooperatif üyeleri şimdi Şerafettin Turpçu ile mahkemelik…

Sarıyer TURYAPI’da, milyonlarca liralık dolandırıcılık iddialarıyla çalkalanıyor. Öyle iddialar var ki, kooperatif üyeleri adeta parasını ödedikleri evleri yeniden para ödeyerek almak zorunda bırakılmış. İşte mahkemelik olan vurgunla ilgili mağdur ve avukat anlatımları ile hukuki süreçten notlar:



 VURGUNUN HİKAYESİ

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun sahibi ve ortağı olduğu TURYAPI A.Ş ile SS. Boğaziçi Sitesi Konut Yapı Kooperatifi ile 26 Nisan 2002 tarihinde ‘Düzenleme şeklinde gayrimenkul satı vaadi sözleşmesi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi’ yapıldı. Müteahhitliğini üstlendiği inşaat ile ilgili olarak inşaat sözleşmesine ek olarak 3 adet daha sözleşme yapan Turpçu’nun adeta kooperatif üyelerinin elinden yüzde 60 oran ile aldığı inşaat payını daha da artırdığı, mağdur olan ve bu süreçte ev alma hayali ile yanıp tutuşan bir çok madenci, bu kez ödeme güçlüğü sebebi ile dairelerini yok pahasına yine müteahhit Şerafettin Turpçu’ya satıyor.

TAHKİM MAHKEMELİ SÖZLEŞME YAPILMIŞ

Bununla da bitmiyor, daha sonra boğaz içi kooperatifinden alacağının olduğunu iddia eden müteahhit Şerafettin Turpçu sözleşmede yazan “tahkim mahkemesi” hükmüne dayanarak kendi atattırdığı hakem heyetinden muvazalı, hukuka ve hakkaniyete aykırı bir karar alarak kooperatifi milyonlarca borç yükümlülüğüne soktuğu ve imar aykırılıkları tespit edilen ruhsatlı ve kat irtifaklı 16 adet eski ve ayıplı ürünlerden üretilen binalar ile 5 adet ruhsatsız ve arsa tapulu binaları yapıyor.

CHP’Lİ VEKİLİN DOKUNULMAZLIĞI VAR

Projeye aykırı ve müteahhit yüzünden alınamayan ruhsatsız binaların üzerinden ikinci bir vurgun gerçekleştiriliyor. İşte burada da toprak tapusu olan 3 blok ile ilgili müteahhitten parasını ödeyerek sadece adı yazılı sözleşmeye dayanarak, şu anda içinde oturdukları daireleri ‘aldık’ zanneden kat malikleri 3 blok ile ilgili bankalardan ayrı ayrı tarihlerde milyonlarca lira ipotek şerhleri ile karşılıyor. Aldıkları daireler üzerinde milyonlarca ipotek ile karşılaşan mağdurlar konu ile ilgili gerekli yasal başvuruları başlatmış olsa da milletvekilliği ve dokunulmazlığı bulunan Şerafettin Turpçu’dan ne bir haber ne bir geri dönüş de almadıklarını söylüyor. Mağdurların avukatları, “Ömürleri boyunca birikimlerini bu dairelere yatıran mağdurlar, bankanın da mutlaka araştırılması ve şikayete konu olması gereken ve akıl almaz şekilde verdiği ipotekler yüzünden dairelerini kaybetme veya yeniden aynı paraları ödeyerek geri almaları gibi elzem ve üzücü bir durum ile karşı karşıya kalmışlardır.”diyor.

HUKUKUN BOŞLUKLARINI İYİ BULMUŞ!

Olayın vahametini anlatmak için bunlar da yetmez! Çünkü şimdi maden işçilerinin elinden alınan evlerin ardından, müteahhit hukukun boşluklarından yararlanarak kandırdığı kooperatif üyeleri ve yönetimini de mahkum ettiği dava bedelleri ile yeniden para ödemeye mecbur durumda bırakmış! Ve bu alacaklarını da muvazalı olarak üçüncü kişilere temlik ederek şirketini sanki borç batağında imiş gibi göstererek Ankara 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden almaya çalıştığı iflas erteleme kararı ile borç ödemeden aciz hale getirmiş!

355 KİŞİ MAĞDUR

Bütün bu süreçten 355 kooperatif üyesi etkilenerek, mağdur olduğu belirtiliyor. Avukatlar, “Hukuktaki tüm boşlukları ve piyasadaki tüm gücünü de kullanarak mağdur ettiği 355 kişiye adeta kan kusturan Şerafettin Turpçu şimdi Zonguldak’tan milletin temsilcisi olarak TBMM’de her gün oy kullanmakta. Bu milletvekili aynı vurgunları kendi ili olan Zonguldak’da da aynı kooperatif sistemleri ile  buradaki kooperatif üyelerini de mağdur etmiştir. Hatta son olarak Datça’da bir kooperatifi bu şekilde mağdur ve istismar eden Şerafettin Turpçu devletten aldığı hastane ihalesini de bitirememiş Zonguldak’da açılması planlanan devasa ve güzel hastaneyi kaç yıldır bitirememiş ve hala da buradan bir şeyler alabilirmiyimin mücadelesini vermektedir.”diyor.

VURGUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKLAR

Avukatlar şimdi kooperatif üyeleri adına bu vurgunun peşine düştü. Mağdur avukatları bununla ilgili şöyle diyor: “Devletin tüm kurum ve kuruluşlarını, milleti, geliri olmayan veya elinde avucunda ne varsa kaptıran vatandaşları ne mahkemeler ne de milletin meclisi cezalandırmadığı sürece bu ve bunun gibi eylemleri yapan kişiler kanunun boşluklarından faydalanarak insanları aldattığı sürece haktan ve adaletten bahsetmenin ne kadar yanlış olduğunu bildirmek isteriz.”

Haber/ LEVENT PEHLİVANOĞLU

http://www.sariyerposta.com/



şerafettin turpçuşerafettin turpçu-1
Editör: TE Bilisim