Zonguldak Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Hastane ve poliklinik binası ile ilgili  yetkililere ateş püskürdü.



Hastane ve poliklinik olmadığı için tüm hastaların diğer illere gitmek zorunda kaldığını ifade eden Girgin, “Kız Meslek lisesini acilen boşaltın, bir bölümünü yoğum bakım, bir bölümünü de poliklinik yapın Allah aşkına. Bu zor mu, Çaydamar’ da ki bilmem ne okulunu bilim okulu yapacaktınız yapamadınız İmam Hatip Lisesi  yaptınız.  Alın Kız Mesleği oraya... Kız Mesleği de poliklinik yaparak bu milleti rahat ettirin" diyerek yetkililere çözüm önerisi sundu.



HASTANESİZ KALDIK



İktidar partisi 69 ambarlarının oraya yapılacak olan hastanenin yerini eski yerine aldığını ifade edene Girgin “69 Ambarları yapılacak olan hastanenin yerini yine iktidar partisi değiştirerek eski yerine aldılar. Eski yerinde ki müteahhit iflas edince hastanesiz kaldık. Mülkiyet sorunu ile ilgili yaşadığımız sıkıntılarını hastane yeri için de yaşıyoruz”dedi.



O VAZİYETTE ÇALIŞMALIYDI



Hastane yapılana kadar poliklinik binası yıkılmamalıydı diyen Girgin, “Hastalarımız Karabük, Düzce ve Bolu istikametine gönderiliyor. Yaşayanlardan bir tanesi de benim, kalp krizi geçirdik Karabük’e zor yetiştirdiler, bir de yaşlı başlı olan insanları düşünün ve yoğun bakımda polikliniklerinde yaşanan eziyetleri düşünün. Madem 69 ambarlarına yanlış yaptık kabul edelim, hastane yeri de olmamalıydı, poliklinik binamız yıkılmamalıydı, o vaziyette çalışmalıydı. Hastane yapılana kadar hizmete devam etmeliydi ”dedi.



MİLLETİ SALAK YERİNE KOYMAKTIR



Mülkiyet sorunu nasıl  yaşadıysak şimdi de hastane zorunu yaşadıklarını ifade eden Girgin, “Zonguldak’ta şuanda hastane yapıyoruz deseler tam 5 yıl bekleyeceğiz hem de eziyetli bir şekilde. Bu insanları salak yerine koymaktır.  Mülkiyet yasasında yaşadıklarımızı yaşamayalım. Bu konuyu muhtarlar toplantımızda dile getirdik, Dernek Başkanı Şerafettin Nas  muhtarlarımızla beraber kolları sıvayacağız ve gerekli merceklere hastane konusunda ki sıkıntılarımızı aktaracağız ”dedi.



ALLAH İKİ YAKALARINI BİR ARAYA GETİRMESİN



Millete bu sıkıntı yaşatanlara beddua eden Girgin, “Hastaneyi bu hala getirenlerin Allah iki yakasını bir araya getirmesin. Çünkü Zonguldak’ta bu konu ile ilgili filmler döndü, iki yakaları bir araya gelmesin. Benim yeğenim 38 yaşında trafik kazasında öldü, yetiştiremedik yoğun bakıma, bizim gerçekten derdimiz var, bizim sıkıntımız var, bunu vatandaşlar yaşadığı gibi bizde yaşadık. Yeğenimi getiremedik ve yolda vefat etti ve böyle günler yaşıyor Zonguldak.  Ayıptır 5 milletvekili bir araya gelerek ve abi kardeş gibi şu hastaneyi biran önce çözüme kavuşturalım demeleri lazım. polikliniklerin halini bir görün herkes bir birlerini eziyor.17-18 yaşında ki çocukların trafik kazası geçirmesi sonrasında yoğun bakım bulamıyoruz ”dedi



KIZ MESLEĞİ BOŞALTIN



Kız Meslek lisesini boşaltarak poliklinik yaparak milleti rahatladın diyen Girgin, “Diyorum ki Kız Meslek lisesini acilen boşaltın, bir bölümünü yoğum bakım, bir bölümünü de poliklinik yapın Allah aşkınıza, bu zor mu, Çaydamar’ da ki bilmem ne okulunu bilim okulu yapacaktınız yapamadınız İmam hatip lisesi  yaptınız, alın kız mesleği oraya, kız mesleği de poliklinik yaparak bu milleti rahat ettirin. Ondan sonra yeni hastane çalışmalarını ister 10 sene sonra yap isterseniz 20 yıl sonra yap yeter ki sizin becerinize bağlı, kalitenize bağlı insanlığınıza bağlı.  Seçimi aldıktan sonra ben aldım seçimi gidiyorum demekle olmaz.  Allah’a hesap vereceksiniz, nasıl vereceksiniz. Bu hastane konusunu acilen Cumhurbaşkanı ve Başbakana acilen iletilmesi ve iletmemiz gerek ve bu sorunun biran önce halledilmesi gerekiyor.  Ve Kız Meslek lisesi acilen de boşaltılması gerek. Kız Mesleğe yapılırsa sorun ortadan kalkmış olur”dedi.



 



 
Editör: TE Bilisim