126 bin nüfuslu Zonguldak Belediyesinin borcu 104 milyon iken 40 bin nüfuslu Kozlu Belediyesini 210 milyon borçlandıran Ali Bektaş’ın aday adayı olması dikkat çekiyor

Müteahhitler Bektaş’ın Yolunu Gözlüyor!

Zonguldak’ın konut yapımında revaçta İlçesi olan Kozlu Belediyesini borç batağına sürükleyen Ali Bektaş’ın AKP’den yine aday adayı olması tepkilere neden oluyor. 40 bin nüfuslu Kozlu’nun 10 yılı borç batağı yüzünden ipotek altına aldıran Ali Bektaş’ın sözde mega projeleri hayal olduğu vurgulandı.

YAPTIĞI PROTOKOLLE KOZLU’YU YAKTI

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu Müessesi, Değirmenağzı’ndaki içme suyu tesisini Kozlu Belediyesine devretmek karşılığında sonsuza dek ücretsiz su alma protokolünü imzalayan Ali Bektaş en büyük müşterisini yok etti. Ali Bektaş’ın TTK’ya geçtiği kıyak ile Kozlu Belediyesinin bütçesinin bozulmasına neden olan Ali Bektaş’ın imar başta olmak üzere hatırlı kişilere sağladığı büyük rantlar siyasi kulisler adaylığının önünde en büyük engel olarak görülüyor.

HAMDİ UÇAR DİYETİNİ Mİ ÖDÜYOR?

Öz-Süt’ün Türkiye’de en büyük şubesi Kozlu İlçesinde AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar işletiyor. Ali Bektaş, Hamdi Uçar’ın İl Başkanlığı döneminde Öz-Süt’ün bulunduğu devasa alanı kendisine çok uygun kira ile vermişti. Şimdi milletvekili olan Hamdi Uçar, partisinin genel merkezinde Ali Bektaş’ı aday yapmak için tüm siyasi gücünü adeta seferber etmiş durumda. Devlet terbiyesinden yoksun, toplum ahlakına yakışmayan davranışları olan AKP’nin beş yıldır kapısını çalmayan, İlçe teşkilatını hiçe sayan Ali Bektaş’ı rant çevreleri aday yapmak için adeta seferber olmuş durumda. 

FATİH SİTESİNİ YOK ETTİ

AKP’li zengin yandaşlar ile “Ak kavşak” faciasına göz yuman Ali Bektaş, adeta ilçenin en büyük nüfusuna sahip Fatih Sitesini kale duvarı ile nefesini kesti. Fatih sitesinde mülk sahiplerinin emlak değerleri inanılmaz ölçüde düşüren Ali Bektaş’ın buradaki seçmenin karşısına hangi yüzle çıkacağı ise kamuoyunda merak ediliyor. İlçenin jeolojik yapısına rağmen verdiği kat artışlarıyla inanılmaz bir rant aratan Ali Bektaş, betona mahkum ettiği Kozlu’ya yapabileceği en büyük kötülüğü yaptı.

Kaynak: HalkınSesi

Editör: TE Bilisim