İncivez havalandırma mevkii olarak bilinin Çaybaşı sokak’ta 1587 ada, 19 nolu parsel, imar ıslah planlarında okul alanı olarak yer alırken, hali hazırda İncivez’in nefes alabildiği tek yeşil alan olarak duruyor.

Okul alanı kalkacak, yerine betonarme gelecek…

Son 15 yıl içinde tüm inşaatların İncivez bölgesinde yapılması nedeniyle tam anlamıyla beton yığınına dönüşen İncivez de kalan yaklaşık 4.500 m2’lik yeşil alan üzerinde planlarda yer alan okul alanı, hazine arazisine kaydırılarak ticari-konuta dönüştürülmesi amacıyla Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından Meclis gündemine alındı.

Çarpık kentleşmeye karşıydı, son yeşil alanı imara açmak istiyor

Zonguldak’ta çarpık kentleşmeye son vereceği vaadi ile vatandaşların desteğini alan Belediye Başkanı Alan, koltuğa oturduktan tam 1 yıl sonra kişisel imar tadilatlarını Meclis gündemine alması ve İncivez’in tek yeşil alanını imara açmak istemesi tartışmaları da beraberinde getirirken, İncivez’e yapılacak ihanet olarak değerlendirdi.

Okul alanı kalkacak, yerine betonarme gelecek…

Son yeşil alanın imar değişikliği ile ticari-konuta dönüştürülmesi karşısında yaklaşık 50 milyon liralık bir imar rantının ortaya çıkacağını iddia eden sektör temsilcileri bahse konu arsanın iyi niyet bozduracak kadar ekonomik değeri olduğunu ancak bölgeye yapılacak en büyük ihanet olduğunu ileri sürdüler.

Editör: TE Bilisim