Zonguldak Bayındır Derneği Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın Nergis Park projesine öneri getirdi.

Yesari Sezgin yaptığı açıklamada, “Sayın Valimiz öncülüğünde devam eden şehrimizin çehresini değiştirecek çalışmaları ve projeleri takdir ve mutlulukla izliyor ve destekliyoruz. Projelerin ve uygulamaların bir an önce hayata geçmesi her Zonguldaklı gibi bizimde beklentimiz. Bu vesile ile nergis park olarak bilinen alan ile ilgili düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz.

Zonguldak Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere yıllardan beri  Nergis park olarak adlandırılan Eski  Tekel binasının olduğu alanın herhangi bir bina yapılmadan aktif yeşil alan ve Meydan düzenlemesi yapılması gerektiği konusunda fikirlerimizi paylaştık. Alanın başka amaçlarla kullanılmasının önüne geçmek için ilgili mercilere gerekli itirazlarımızı da yaparak farklı imar değişikliklerinin yapılmasını engelledik.

Her zaman söylediğimiz alanın tamamının meydan, yeşil alan ve kavşak düzenlemesi şeklinde olması gerektiği yönündedir. Şu andaki pasif hali elbette istediğimiz beklediğimiz şekilde değildir.

Kent merkezinin trafiğini rahatlatıcı bir alan olarak kullanılması da ayrıca önem taşımaktadır. Bugünkü sadece refüj görüntüsü veren halinden kesinlikle kurtarılmalıdır. Zeminin altının otopark olarak düzenlenmesi fikrine katılıyor destekliyoruz.

 Bu alanda yapılacak düzenlemeler de Alanın Kent merkezine giriş yapılan bir nokta da olmasının yanı sıra zaman zaman gündeme gelen Fevkani köprünün yıkılması durumunda çok daha önemli bir kavşak ve trafiğin dağılım noktası haline geleceği de yapılacak düzenleme ve projelerde göz önünde bulundurulması gereken bir konudur.

Mithatpaşa tünelinin açılması da buradaki trafik akışının çok büyük ölçüde artmasına sebep olacağı da çok açıktır. Ankara yönünden kente gelenlerin kent merkezi girişinde ilk gördükleri noktalardan biri olan alanın kent imajımıza olumlu bir katkı sağlayacak şekilde projelendirilmesi gerektiği de açıktır.

Bugün gelinen noktada alan için balıkçı çarşısı şeklinde bir düzenleme çalışmasının olduğunu basından öğrenmiş bulunuyoruz.

Yukarıda belirttiğimiz sebeplerle özellikle de fevkani köprüsünü yıkılması ve Mithatpaşa tünelinin açılması sonrası alanın trafik akışı ve kent merkezi trafiği için çok önemli bir dağılım merkezi haline gelme olasılıkları göz ardı edilmeden bir proje geliştirilmesi uygun olacaktır.

Böyle bir düzenleme de yeni bir yapı kitlesi düşünülmemelidir. Kent merkezinin hava almasını sağlayacak bu alan da balıkçı birimleri ile kafe ve restoranların bir arada yer alması da tekrar düşünülmesi gereken  kararlardır.

Bu sebeplerle söz konusu alanın balıkçılar çarşısı olarak değil aktif bir meydan ,aktif bir yeşil alan ve trafik yönünden önümüzdeki günlerde karşımıza çıkması söz konusu olan gelişmeler de dikkate alınarak, trafiğin dağılma noktası olacak bir merkez, bir kavşak şeklinde düzenlenmesi uygun olacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilisim