Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’nde yer olmasına rağmen Başhekimlik tarafından yer olmadığı gerekçesi ile hastaların mağdur edildiği iddia edildi.

İddiaya göre, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Abdullah Bircan tarafından, hastane polikliniğine başvuran ve yatış önerilen hastalara hastanede yer olmasına rağmen Başhekimlik tarafından yer bulunmada zorluk çıkarılıp hastaların mağdur edildiği öne sürüldü.

Hastaya doktor tarafından yatış verildiği fakat kendi yataklarının dolu olmaması nedeni ile Başhekimliğe yönlendirildiği ve Başhekim Bircan tarafından hastanede yer olmasına rağmen yatış yapılamadığını belirten mağdur hasta H.K.’nin Sağlık Bakanlığı’nı araması üzerine hastaya yer bulunduğu ve hastanın yatırıldığı öğrenildi.

Başhekim Abdullah Bircan tarafından hastanenin bir katının kapatıldığı için yatak sayısının düştüğünü iddia eden vatandaşlar, her gün benzer mağduriyetlerin yaşandığını iddia ederek, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın Başhekim Abdullah Bircan’ın neden olduğu bu mağduriyete bir son vermesini istediler.

Editör: TE Bilisim