“Devletimiz işçileri mağdur etmez”



Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can ile birlikte Üzülmez Müessesi’nde maden ocağına inerek Madencilerin yer altındaki çalışma şartlarını inceledi.



Maden ocağından çıkar çıkmaz açıklamalarda bulunan Vali Çınar, “ GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve ekibine çok teşekkür ediyorum.  Zonguldak Kömürü bütün Türkiye’nin en ırak köyüne kadar, insanların evlerine  ocaklarına stant kömür, dolasıyla Türkiye’nin en ırak köşesinde yaşayan bütün insanların bildiği bir şehir ve bizlerde bununla ilgili bir ziyaret gerçekleştirdik.



Başta insan güvenliği olmak üzere, bütün teknikler ve en verimli şeklinde kullanmak süratiyle öncelikle yer altında çalışan işçilerimizin, mühendislerimizin bütün insanların güvenlikleri öncelik alınmış olması  bizi mutlu etti.



Orhan Veli Kanık'ın güzel bir şiiri var, Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil Kömür karası böyle kazanılır ekmek parası diyor ve bizde bunu aşağıda gördük. O kömür tosunun aklaştırdığı o yüzleri gördük,  emeğin ve alın terinin ne demek olduğunu aşağıda gördük.



Gerçekten görmeden temas etmeden tamda anlaşılamıyor. Bunu bugün ben hissettim ve anladım. Aşağıda ki o işçi arkadaşlarımla konuşurken ve onların çalışmalarını görürken etkilendik hepimiz, duygulandık. Gerçekten ağır bir iş. Madencilerimiz alın teri ile çalışıyorlar.  Analarının ak sütü ile de kazanılan ekmek parasının da en kutsal kazançlarından bir tanesi olduğunu gördük.



O çalışan işçileri aşağıda görürken, bu beleşçilerin, tembellerin ne kadar kötü şeyler olduğunu da  davranış olarak  anlamış olduk.



Hepiniz merak ediyorsunuz bu torba yasasını. Aşağıda ki işçilerimiz de bazıları bu konuda bizlere dile getirdiler.  Nedir durum ve biz ne yapacağız diye. Bizde onlara şunu söyledik. Sizin hakkınızı aramanız ve endişelenmeniz ve endişelerinizi dile getirmeniz çok saygı değer ve çok haklı bir davranış.



Ama biz valilik olarak ve resmi anlamda herhangi bir anlamda karar, niyet, bildiri almış değiliz. Bu yüzden resmi anlamda bir şey söylemiyoruz. Ancak burada çalışan işçilerimizin mağdur edilmemesi. Devletimizin son 5-10 yıl da sosyal anlamda çok sıçrama yaptığı diyebileceğimiz,  Fakire yetime , gaziye, engelliye ve öğrenci gibi sosyal anlamda çok iyi imkanlar sağladı.



Emin olunuz Avrupa ülkelerine yetişmiş, onları da aşma seviyesine gelmiş bir devletimiz var. O yüzden devletimiz işçilerimizi mağdur etmeyeceğini hepimizde biliyoruz ”dedi.



 



 



Editör: TE Bilisim