Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ve Zonguldak Valiliği tarafından sürdürülen 'Okuryazarlık Seferberliği' kapsamında Zonguldak’ta 19 mahalle ve köylerde toplamda 51 yerde okuma yazma kursu aralıksız olarak sürüyor. Kurslardaki çalışmalar sürerken, kırsal mahallelerde okuma yazma bilmeyenlere ulaşılması için de çalışma başlatıldı. Mahallelerde ve köylerde kapı kapı dolaşan komisyondaki öğretmenler, okuma yazma bilmeyenlere evlerinde eğitim veriyor. Okuma yazma bilen, fakat belgesi olmayanlara ise evinde sınav yapılıp, belgeleri veriliyor.

Eğitim Komisyonu tarafından yapılan araştırmaya göre 19 mahalle de okuma yazma bilmeyenlerin mahalle mahalle sayısını çıkardı. Buna göre Zonguldak’ın önemli mahalleleri olan en kültürlü yeri olarak ta bilinen 5 mahalle diğerlerine göre en çok okuma yazma bilmeyenler arasında yer aldı.

Eğitim Komisyonunun araştırmasına göre 1. Sırada Karaelmas Mahallesi 422, 2. Sırada Mithatpaşa 366, 3. Sırada Terakki Mahallesi 328, 4. Sırada Tepebaşı Mahallesi 324, 5. Sırada ise Bahçelievler Mahallesi 218 olarak belirlendi.

Bunun için ise Eğitim Komisyonu okuma yazma bilmeyenler için gerekli olan tüm çalışmaları gece gündüz yapıyor...

İşte o liste..

Editör: TE Bilisim