Manolya Park inşaat sahası içerisinde kaçak su kullandığı ve Zonguldak Belediyesi'nin Parke Taşı ihalesinde, ihaleye fesat karıştırdığı iddialarına Özbulut İnşaat Şirketi Sahibi Ali Bulut'tan açıklama geldi.

Zonguldak Belediyesi'nin Parke taşı ihalesinde yaptığı kırım ile devletın 500 bin lira kar ettiğini açıklayan Ali Bulut açıklamasında, "Zonguldak Karakum Sahili Manolya Park Yapım İşi Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından  4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19.maddesine göre 08.05.2017 tarihinde ihale edilmiş ve 1 961 000,00 TL  bedel ile Firmamız uhdesinde kalmıştır. 08.05.2017 tarihinde sözleşmesi imzalanmış ve 18.05.2017 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.

   Söz konusu işin su aboneliği 03.07.2017 tarihinde yapılmış olup sahanın ulaşılması gereken alanlarına 3 adet ara musluk ve vana bırakılmıştır.  Söz konusu inşaata fiili olarak 25.08.2017 tarihinde başlanmıştır. Bu tarihe kadar inşaat sahasında su kullanma ihtiyacımız olmamıştır. Yol kenarındaki ihata duvarının yıkılması ve amfi oturma duvarının temel kazısı yapılırken kazı alanındaki  Zonguldak  Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait su hattı operatör tarafından koparılmıştır. Suyun boşa aktığını gören görevli sıhhi tesisat ustalarını çağırarak yırtılan borunun tamir edilerek akan suyun durdurulmasını istemiştir. Tesisat ustası da kendiliğinden firma yetkililerinin haberi olmadan  dolgu altında kalmasın diye yırtılan boruya boru ilave ederek ucuna musluk takmıştır. Şirketimizin bu suyu kullanma niyeti olsa neden abonelik alarak park alanının 3 ayrı bölgesine su hattı çekerek musluk koysun, kamuoyunun bunu sorgulaması gerekir.

      04.08.2017 tarihinde Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü elemanları tarafından işin mahallinde kaçak/usulsüz su kullanma tespit tutanağı ve tahakkuk fişi düzenlenmiştir. Bu esnada herhangi bir itirazımız ve müdahalemiz olmamıştır. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait olan bu su asla ve asla kullanılmamıştır. Gereksiz tartışmalara girerek hem Şirketimizin hem de Zonguldak Belediyesinin yıpranmasını önleme ve tesisat ustasının yaptığı bu hatayı gidermek adına 10.08.2017 tarih D seri 00010 nolu  tahsil makbuzu ile Zonguldak belediyesine 9000.00TL yatırılmıştır. Bu ödeme Şirketimizce kaçak su bedeli olarak değil, Zonguldak Belediyesine yapılan yardım olarak kabul edilmektedir.

      Ayrıca  15.05.2018 tarihinde yapılan ve henüz sonuçlanmayan Zonguldak Belediyesi Parke Yapım İşi ihalesi ile ilgili olarak 16-17-18 mayıs tarihlerinde bazı yerel gazeteler(halkın sesi, pusula) ve yerel televizyon(elmas tv)  ihaleye fesat karıştıracak ve ihale komisyonunu zan altında bırakarak kişileri yönlendirici açıklamalar yapmaktadır. Söz konusu ihalenin yaklaşık maliyeti 2 721 000 TL olup, firmamızın verdiği teklif 1 947 800 TL dir. Yaklaşık maliyete göre %22,73 lük bir tenzilat söz konusudur. Buda ülkemiz ve İlimiz şartlarında gayet makul ve kabul edilebilir bir tenzilattır. Bu teklif bedeli ile Zonguldak Belediyesine yaklaşık 500 000.00 TLlik  bir gelir sağlanmaktadır.

   Yukarıda bahsedilen yerel basınlar ve yerel medya Henüz ihale sürecinde olan ve karara bağlanmayan bir ihalenin ardından bu şekildeki haberleri ve yorumları ile ihale komisyonunu baskı altına alarak ihaleye fesat karıştırma suçunu işlemektedir.

    Bahsi geçen Bu iki konuda Zonguldak Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ederek; Şirketimizin ve şahsımın onur ve haysiyetini kırıcı yayın yapan bu yerel basınlar hakkında bütün mercilere gerekli başvurularının yapılacağını tüm kamu oyuna bildirir, saygılarımı sunarım."

Editör: TE Bilisim