Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, CHP Meclis grubuna gönderdiği açıklamada AK Parti Genel merkezi çalışanı Mehmet Sinan Erdoğan’ı Ankara’da iş takibi için aldığını itiraf etmesine rağmen basında çıkan haberlere “iftira” dedi.

Halkınsesi Gazetesi’nin gündeme taşıdığı “Zonguldak Belediyesine hayalet Özel Kalem Müdürü alındı. İşe gelmeden 5 ay maaş ödendi” haberinin ardından CHP Grup Başkanı Atınç Kayınova, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a soru önergesi verdi.

Başkan Alan, CHP Meclis Grubuna gönderdiği açıklamada, Mehmet Sinan Erdoğan’ı Ankara’daki iş takibi için görevlendirdiğini ancak bir süre sonra Erdoğan’ın özel sebepler nedeniyle işten ayrıldığını söyledi.

İşte o açıklama; Son günlerde bir yerel gazetede yayınlanan ve hakkımızda bir takım asılsız, kanuni herhangi bir belge ve delile dayanmayan iddialar üzerine açıklama yapılması gerektiği doğmuştur. 

Şehrimize ekonomik, sosyal ve modern bir çevre açısından daha güçlü ve güzel bir noktaya taşımak adına var gücümüzle gayret gösteriyoruz.  Zonguldak’ımızın yıllardır hasretle beklediği hizmetlerin hızlı ve etkin bir şekilde şehrimize kazandırılması adına Ankara’daki her kapının bize açılması için üstün gayret gösteren ve destek veren sayın Milletvekillerimizin hakkını teslim etmeliyim.

Lakin Zonguldak’ımıza hizmetleri daha hızlı getirmenin yolunun da tabi ki Ankara’nın desteğiyle olacağını hepimiz iyi biliyoruz. Buralarda yapılan görüşmeler kadar bu görüşmelerden sonra bu işlerin takibi de bir o kadar önem arz etmektedir. 

Haberde adı geçen Mehmet Sinan Erdoğan’la, Belediyemizin işlerinin özellikle Ankara’da yapılan temaslarının takibi için görüşülmüş olup 12/09/2019 tarihinde 657 sayılı devlet memurları kanunun 59. Maddesi kapsamında özel Kalem Müdürü  olarak atanmıştır.  Bu atamayı talep etme hakkı belediye başkanına, onaylama yetkisi Çevre ve şehircilik bakanına aittir.  Şehrimizin ve belediyemizin acil hizmet ihtiyaçlarını karşılamak adına başta bakanlıklar olmak üzere kamu kurum ve kuruşları ile belediyemizin üyesi olduğu birlikler nezdinde ki bürokratik işlem, hibe destek, proje ve çalışmaların takip, koordinasyon ve sonuçlandırılması büyük önem arz etmektedir.  Yapmış olduğumuz istişareler ve değerlendirmeler neticesinde bilgi ve tecrübesine bilinen Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlayan  Mehmet Sinan Erdoğan’ın bu kapsamda görevlendirdim.  Fakat kendisyle uzun ve verimli bir çalışma planlaması yapmamıza rağmen bir takım özel sebeplerinden ötürü özür beyan  ederek kurumumuzdan muvafakatini istemiştir.  Belediye başkanımızda bu kapsamda 1 ayı müdürlük olmak üzere 3 ay, 18 gün görev yapmıştır.  Bu süreç içirişinde kendisiyle çalışmaktan memnun olduğunu belirterek, göreve geldiğimiz günden buyana Zonguldak’ımız adına vermiş olduğu katkılar, gösterdiği gayret ve hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. 

Tabi bunların neticesinde; Yaptığımız işlem sadece kanunun bana verdiği yetkiyi kullanmaktan ibarettir.  İthamlar tamamen iftiradan ibadet olup rutin ve kanuni bir işlem manipüle edilmektedir. 

On yıllık hizmetsiz gecen kayıp yıllar sonra hizmetlerin son derece planlı ve hızlı şekilde yapılmaya başladığı günleri yaşarken ne yazkki eski Zonguldak’ı özleyen fitne odaklarına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğimin  bilinmesini isterim. 9 aylık görev süremiz boyunca özellikle belediye meclis üyelerimiz arasından ki samimiyet ve uyum vatandaşlarımız tarafından taktir edilmektedir. 

Lakin çoğu gündem maddelerimizin neredeyse tamamına yakını oybirliği ile geçerken ve komisyonlarımızın  son derece uyumlu ve verimli çalışmalar yapması birilerini rahatsız ediyor herhâlde.  Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hiçbir zaman kanuna aykırı bir durumun içinde olmadığım, olmayacağımda. 

Hep birlikte yeni Zonguldak diye çıktımız bu hizmet yolculuğunda hiçbir zaman heyecanımızı ve motivasyonumuzu  katletmeyeceğimizi tüm hemşerileriminim bilmesini isterim’’ 

Editör: TE Bilisim