İşletmecisi CHP’li belediye meclis üyesi Hürmet Kartal tarafından, KUDEB’ten aldığı tadilat iznine istinaden yaptığı kapalı alanlar için Zonguldak Belediyesi ekipleri harekete geçti. Düş Konağı Restoran’da yapılan ve İmar Kanunu’na aykırı olduğu belirlenen yeni kapalı alanların mühürlendiği öğrenildi.

Ayrıca Zonguldak Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, İmar Affı kapsamında işletmecinin aldığı Yapı Kullanım Belgesi’nin, kanuna aykırı yapılaşma nedeniyle iptal edilmesini istediği ileri sürüldü.

OLAY NEYDİ?
Liman Caddesi’nde bulunan ve Denizcilik İşletmeleri’nde alınarak, İl Genel Meclisi kararı ile Varlık Fonu’na devredilen Düş Konağı Restoran’da tadilat çalışmaları başladı.

Yapılan tadilat çalışmalarının ve binaya yapılan ek alanların yasal olup olmadığı tartışılırken, Düş Konağı Restoran’ın işletmecisinin de Hürmet Kartal olduğu öğrenildi. Sahilde bir başka mekanın da işletmecisi olan Hürmet Kartal, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin de belediye meclis üyesi olarak, belediye meclisinde görev yapıyor.

Düş Konağı Restoran, işletmecisi tarafından yapılan tadilatla bambaşka bir mimari görünüm kazanırken, mevcut binanın önüne yapılan iki katlı terasın yasal olup olmadığı merak konusu haline geldi.

Varlık Fonu’na devredilen sözkonusu yapıda gerçekleştirilen tadilat için işletmecisinin, kültür varlıklarını korumak amacıyla kurulan,  Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’ndan (KUDEB) tadilat izni aldığı öğrenilirken, yapının giriş katı ve ikinci katına yaptığı kapalı terasların tadilat iznine uygun olmadığı ileri sürülüyor.

Editör: TE Bilisim