CHP’nin bugün açıklaması beklenen belediye başkan adayları arasında Zonguldak’ın da “üzerinde tartışılan iller arasında” yer aldığı bildirildi.

Partideki çalışmaları CHP Genel Merkez binasından takip eden gazeteci Fatih Ertürk, Halk TV’de yaptığı değerlendirmelerde, CHP ile İYİ Parti’nin ülke genelinde büyük oranda uzlaşmaya vardığını söyledi.

İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’dan ilçe belediye başkanlığı taleplerinin bulunduğunun kulis bilgilerinde yer aldığını anlatan Ertürk, bunun dışında CHP’de bir çok İl’de ise adaylık sorunu yaşanmadığını dile getirdi.

Partinin, aday belirlenmesinde halen tartışılan iller arasında Zonguldak’ın da bulunduğunu açıklayan Ertürk, “Bu İllerle ilgili Merkez Yürütme Kurulu (MYK) çalışması var. Anket ve sunum yapılıyor. Bunlardan bazıları ise Kurultay talebi konusunda tavır belirleyen belediye başkanlarının durumu da konuşuluyor. Bu isimlerin adaylığı konusunda istekli olunmadığı bilgisi var” dedi.

CHP ile İYİ Parti'nin Zonguldak'ta ittifak sağlaması durumunda AK Parti ile MHP'nin de Cumhur ittifakı yaparak MHP Adayı Hamdi Ayan'ın çekebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Editör: TE Bilisim