Zonguldak'a atandığı ilk günden bu yana Zonguldaklıların sevgi ve saygısını kazanan ve gariban babası olarak bilinen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın son iftar günü sıraya girerek sade bir vatandaş gibi iftar yemeğini halk çadırından alması mütevazi kişiliğini bir kez daha ortaya koyarken, Zonguldak halkı sosyal medya hesaplarından "Vali dediğin böyle olur haberini" paylaşarak duygularını dile getirdiler.

21 Haziran 2017 yılında Zonguldak'a atanan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak'ta huzur ve güven ortamını sağlarken Devlet-halk kaynaşmasını sağlayan ilk Vali oldu. Zonguldak sahillerini zenginlerden alarak, vatandaşın hizmetine sunmak amacıyla sahil projesi düzenlemesi yapan Vali Çınar, yolsuzluk yerine yoksulun yanında tavır alarak Zonguldaklıların sevgisini kazanırken, mütevazi kişiliği ile de sevilen Vali oldu.

Ramazan ayı boyunca 19 Mahallede kurulan iftar çadırları ile halkın ayağına ilk kez iftar sofralarını taşıyan Vali Ahmet Çınar, her mahalle de iftarını açarak vatandaşla bir araya geldi. Son iftarını Asma mahallesinde sıradan bir iftar çadırında açan Vali Ahmet Çınar, yemeğin ayağına gelmesini beklemek yerine vatandaş gibi sıraya girerek yemeğini almıştı.

İşte Selçuk Koçaklı'nın "Vali dediğin böyle olur" haberini paylaşan vatandaşların yorumu...

Bu adam Vali Ahmet ÇINAR..
Kibir,enaniyet,kendini beğenmişlik,rütbe sevdalılarına inat...

Statükoyu rafa kaldırmış...

Gerçekten de devlet yöneticisi dediğin adam tam da böyle olur...Egolarından arınmış,vatandaşa üstten bakmayan,kibiri, statükoyu hatta kuralları rafa kaldırmış,şair yürekli adam gibi adam sayın Vali Ahmet Çınar...Simdi Zonguldak'da o makam koltuğu ile vatandaş arasındaki kapıyı ardına kadar açmış kaç tane devlet idarecisi sayabilirsiniz!...Ben sayayım birisi Saltukova belediye başkanımız Zerrin Güneş ablamız diğeri de Caydegirmeni belediye başkanı değerli insan Satılmış Gebeş Var mı üçüncü isim?...Yok...!...

Editör: TE Bilisim