Ağız ve diş sağlığını konu alan tiyatro oyununa çocuklar büyük ilgi gösterdi. Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve eşi Gönül Semerci ile çocuklarla birlikte tiyatro oyununu izledi. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen tiyatroda gelişme çağında olan çocukların ağız ve diş sağlığına dikkatin çekilmesi, diş temizliği ve fırçalamanın önemi anlatıldı.

Oyunun sonunda Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve Eşi Gönül Semerci Hanımefendi çocuklara dişlerin fırçalanmasına teşvik amacıyla diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci sahnelenen oyunla ilgili şu sözlere yer verdi; “ Belediye olarak ilçe halkımızın huzuru, mutluluğu ile sanatsal, kültürel ve sosyal gelişimi konusunda sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hareket etmekteyiz. Bu minvalde çocuklarımız için bir dizi tiyatro etkinliği düşündük. Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle çocuklarımızı sevindirmek istedik. Ankara Orta Oyunu Tiyatro Grubu’nun hazırlamış olduğu “Temiz Dişler Ülkesi” adlı çocuk tiyatro oyununu Atatürk Kültür Merkezinde sergilenmesine olanak sağladık. Çocuklarımız tiyatro oyununu izleyerek hem mutlu oldular hem eğitici bir oyun izlediler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: TE Bilisim