Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Emniyet Müdür Metin Turanlı, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, Belediye Başkan adayları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yaya geçidinden geçti. Emniyet Müdürü Metin Turanlı, “Bugünkü etkinlik Türkiye geneline yapılmış bir çalışma. Bu büyük bir sınav. Yüzde 3’lük bir yayaların neden olduğu kazalar var. Bu konuda şoförlerimiz iyi. Yayalarımızın kaldırımlara korkuluk koyması önerisi vardı. Biz de bunu deniyoruz. Eğer olursa belediyemizin katkıları yapacağız. Bu uygulama 1,5 saat devam edecek” dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Dış işleri bakanımızın öncülüğünde yeni bir uygulama yapıyoruz. Diğer ülkelerde hep anlatırlar da ayağımızı attığında araçlarımızın durduğunu. Bu görüntüleri bizim ülkemizde görelim istiyoruz. Yayalar yaya geçidinden geçsin istiyoruz. Biz bunu bugün uygulamayla başlıyoruz” diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “81 ilde eş zamanlı yapılmış bir uygulama. Güzel bir uygulama. Bu sayede yayalarımız yaya geçişine alışmaya başlayacaklar” dedi

Editör: TE Bilisim