Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı ve iş adamı



Toprak’tan çarpıcı açıklamalar!



Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı ve işadamı Sinan Toprak, Diriliş Başkanları’nın isim değişikliği olmak üzere Zonguldak ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Zonguldak ile ilgili tespit ve önerilerde bulunan Toprak, Zonguldak’ta siyasetin yetersiz olduğunu ve Zonguldak’ın siyaseti hizmet aracı olarak kullanmadığını belirtirken, Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak önümüzdeki günlerde “Zonguldak dosyası” hazırlayacaklarını söyledi.



Son yıllarda Zonguldak’ın karayan yarası haline gelen Hastane inşaatının ise bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten Dernek Başkanı Sinan Toprak, yeni yer arayışında olanlara yeni Bölgesel bir hastane yapılması önerisini getirdi.



“Diriliş Başkanları Derneği” neden Fikr-i Asım Düşünce Derneği oldu?



Sinan TOPRAK: Diriliş Başkanları Genel kuralla isim değişikliğine giderek Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği ismine geçti.



17 Ay önce kurulmuş olan diriliş başkanları Derneğimiz sağlıklı ve hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya başlayarak 17 ay gibi kısa bir süre sonunda 71 il, 137 ilçe, 28 ülkede teşkilatlanmasını tamamlamıştır. 3 milyona yakın üye sayısına ulaşmış misyonuna ve kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerini sürdürmüştür.Derneğimizin misyonunda belirtildiği üzere milletimizin yararına olarak projelerden Fikr-i Asım Projesi mevcuttu.



Diriliş Başkanları ismini son zamanlarda çoğu yerde görmeye başladık. Birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Diriliş Gazetesi, Diriliş Postası, Diriliş Dergisi, Diriliş Gençlik Derneği, Toplumsal Diriliş Hareketi, Diriliş Osmanlı Derneği gibi. Daha bir çok isimden bahsedebilir.



Amaç ve hedefleriniz nedir?



Sinan TOPRAK:  Günümüzdeki nesillere bakıldığında çoğunluğunun bir misyonu olmadığı görülmekle beraber aslında bugünkü neslimizin tam da Asım’ın neslinin misyonu gibi bir misyona sahip olması gerektiği ve buna ihtiyaç olduğu aşikardır. Bu sebeple gelecekteki neslimiz milli şairimiz Mehmet Akif gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi nesiller olmalı. İstanbul’u fetih eden ve yeni çağın başlamasını sağlayan Fatih Sultan Mehmet han İstanbul’u fetih ettiğinde 19 yaşındaydı. Ancak Arapça, Fransızca, Yunanca, Latince ve İbranice gibi 5 yabancı dil biliyordu. Dolayısıyla Hz. Asım gibi son nefesine kadar Hakkı haykırmak, Asım gibi Ahlaklı, kararlı, dürüst, cesur, bilgili, önderine bağlı, vatanına sadık davasında kararlı bir nesile sahip olmak zamane müşriklerine dur diyebilmek, Peygamberimizi (S.A.V) bağrına basan ensar olmak ve ülkemizin her devirde içinde bulunduğu zamanı anlayıp doğru yorumlamak biz Fikr-i Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanlarının en önemli arzusudur.



AK Parti’nin bir örgütlenmesi olarak görülmek sizi rahatsız ediyor mu?



Sinan TOPRAK:  AK Parti örgütlenmesi veya bir başka siyasi parti örgütlenmesi olarak görünmek insanların bakış açılarına göre değişir. Bizim savunduğumuz olmasını istediğimiz politikalar ülkemiz için iyi olan şeyler, hangi parti tarafından uygulanmaya sokulursa veya savunulursa bu bizi rahatsız etmez. Bugün ülkeyi yöneten AK Parti tarafından söylediklerimizin, savunduklarımızın, hayata geçirilmesi bize ancak memnuniyet verir.



Zonguldak’a özel bir çalışmanız olacak mı?



Sinan TOPRAK:  Biz Zonguldak’ta yaşıyoruz. Zonguldak bizim kıymetlimizdir. Bizim Zonguldak’ı ayağa kaldırmak için ekonomik ve sosyal politikalara, özellikle çok önem vermemiz lazım. Bu sebeple kısa zaman içerisinde onlarca Zonguldak’ın ihtiyacı olan politikaları hazırladık. Bunları önümüzdeki günlerde Zonguldak kamuoyuna sunacağız.



Referandum oylamasında aktif olarak yer almayı düşünüyor musunuz?



Sinan TOPRAK: Tabii ki… Referandum Türkiye Cumhuriyeti devletini, anayasasını yeniden oluşturma ve hayata geçirme seçimi olduğu için bizlerde hem birey olarak hem de Fikr-i Asım Derneği olarak ülkemin geleceğini ilgilendiren anayasa referandumunda aktif olarak ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğumuz için evet noktasında kararımızı verdik. Dilerim ki ülkemizin geleceği için tüm vatandaşlarımız aynı düşünceyi paylaşır.



 



Zonguldak ayağa kaldırılmalı



Aynı zamanda bir iş adamı olarak Zonguldak ile ilgili tespit ve önerilerinizi alabilir miyiz?



Sinan TOPRAK:  Bir iş adamı olarak Zonguldak’ta sorunlarımızın olduğunu biliyorum. Bu sorunların çözümü için kısa, orta ve uzun vadeli bakış açılarım ve çözüm önerilerim vardır. Bunların tamamını size burada anlatmaya kalksam hemen hemen bir günü bulur. Bu sebeple çok kısa ve net vereceğim cevap şudur; Öncelikli olarak Zonguldak ekonomisine ve özelikle şehir merkezine etki yapacak çok önemli bulduğum sorun ve önerim Zonguldakspor Kulübümüzün iş adamları ve devlet adamlarımız tarafından çok kuvvetli bir şekilde ekonomik yönden desteklenmesi, ayağa kaldırılması ve buna paralel olarak Zonguldak’ımızın şehir stadının Zonguldak’ımıza yakışır bir hale  getirilmesi olmazsa olmaz şarttır. Bu bile bir çok işsizin, esnafın hem para kazanmasına, hem de moral bulmasına vesile olacaktır.



İkincisi; Zonguldak’ımızın ismi geçtiğinde şehrimizle özdeşleşmiş olan TTK’nın ayağa kaldırılmasıdır. Hem işçi alımı, hem yatırım, hem de teknolojik rehabilitasyon sonucunda TTK ülke ekonomisinde eskiden olduğu gibi büyük katkılar yapabilecektir. Bu sayede Zonguldak’ta binlerce insan iş bulacak, aş bulacak ve huzur bulacaktır.



Üçüncü olarak da; Şu anda yapılan yolların, tünellerin ve köprülerin hızlı bir şekilde bitirilmesi ve bunun sonucunda Artvin’den İstanbul’a kadar gelen Karadeniz Sahil Yolu Projesi tamamlanmış olması Zonguldak’ımızı transit geçiş merkezi haline getirecek ve şehir ekonomisine dışarıdan bayağı bir fayda sağlayacaktır.



Döndüncü olarak; Her gün gelişmekte olan Üniversitemizin devleti yöneten Zonguldak’taki kadrolar tarafından daha fazla desteklenerek büyümesine yardımcı olmaktır. Bu sadece öğrenci sayısı artacak ve şehir ekonomisine daha fazla katkı sağlanacaktır.



Bir diğer konu da; Bir çok insanın ve yetkilinin söylediği halde bir türlü hayata geçirilemeyen doğanın başkenti Zonguldak projesidir. Neredeyse dünya çapında ün kazanacak olan Gökgöl Mağaramız, ormanlarımız, şelalelerimiz olduğu halde ve en önemlisi yeşilin bin bir tonuna sahip olan ormanlarımız varken biz ne hikmetse bir türlü bu cennet güzelliği ülkemizin insanının hizmetine sunamadık, duyuramadık ve tanıtamadık.



Zonguldak siyaseti yeterli değil,



Zonguldak’a ihanet ediyoruz



Spot: Eğer Zonguldak siyaseti iyi yönetilseydi ve yeterli sorunlar ve çözüm önerileri zaten olmamış olacaktı. Bunu söylerken üzülüyorum. Ama maalesef gerçek bu.  Biz Zonguldak olarak siyaseti iyi kullanamıyoruz.



Spot: Kendi kabuğumuza çekilmiş olarak küçük ve günlük siyasal çekişmelerle günümüzü heba ediyoruz. Ve Zonguldak’ımıza bilerek ve bilmeyerek ihanet ediyoruz.



Zonguldak siyasetini yeterli görüyor musunuz?



Sinan TOPRAK: Şimdi Zonguldak siyasetini yeterli görüyor musunuz cevabını aslında vermeme bile gerek yok. Cevabı sorunuzun içerisinde zaten. Siz bile bana sorarken “Zonguldak siyaseti yeterli mi” diyorsunuz. Bu da Zonguldak siyasetinin yeterli olmadığını gösteriyor.



Aklın yolu birdir, doğru birdir. Bende aynı fikirdeyim. Eğer Zonguldak siyaseti iyi yönetilseydi ve yeterli olsaydı biraz önce yukarda belirttiğimiz sorunlar ve çözüm önerileri zaten olmamış olacaktı. Bunu söylerken üzülüyorum. Ama maalesef gerçek bu.  Biz Zonguldak olarak siyaseti iyi kullanamıyoruz. Türkiye tüm vilayetleri ile iş adamları ile işçisi, memuru ve siyasetçisiyle ekonomik ve sosyal projeler ortaya koyuyor ve hükümeti yöneten iktidardan kendi illerinde yüzlerce hizmet alıyorken biz kendi kabuğumuza çekilmiş olarak küçük ve günlük siyasal çekişmelerle günümüzü heba ediyoruz. Ve Zonguldak’ımıza bilerek ve bilmeyerek ihanet ediyoruz.



Halbuki siyasi partilerin yöneticileri, STK yöneticileri, devlet erkanı ve buna bağlı olarak ilimizin vekilleri Zonguldak perspektifinde, menfaatlerden uzak bir uzak bir araya gelseler ve Zonguldak sorunlarını ve çözüm önerileri noktasında bir Zonguldak siyaseti ortaya koysalar muhteşem bir şey olur.  Ve inanıyorum ki bu şartlar oluştuğunda ülkemizi yöneten iktidarın bu sorunları önemseyeceğine ve çok kısa bir sürede bunları çözecek politikaları hayata geçireceğine adım gibi eminim.



Son sözlerinizi alabilir miyiz?



Sinan TOPRAK: Zonguldaklı arkadaşlarım, dostlarım ve hemşehrilerimden bir ricam var. Zonguldak sorunları ve ülke sorunlarını siyasete alet etmeden, menfaat gözetmeden dile getirmeleri ve buna paralel olarak önlerine gelen referandum ve  seçim zamanlarında buna uygun oy kullanmalarıdır. Ancak ve ancak Zonguldak menfaati yönünde kararlar alırsak Zonguldak şaha kalkacaktır. Bunları yapmayan insanlar yarın bir gün Zonguldak daha da geri gittiğinde sakın ola Zonguldakla ilgili sitemde bulunmaya kalkmasınlar. Ne demiş atalarımız: Ne koyarsan tabağa, o gelir kaşığına.
Editör: TE Bilisim