Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bu yıl Bin, önümüzdeki yıl içinde 500 işçi sözü veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Projesiyle ilgili olarak önemli detaylar verdi.

Zonguldak’a son on yıl içinde 18 katrilyonluk yatırım yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “ Zonguldak’a son on yılda 18 katrilyon yatırım yaptık.  Çaycuma’ya bin, Zonguldak’a 1300 kişilik yeni yurtlar açıyoruz. Zonguldak’a 9 hastaneden oluşan 17 sağlık tesisi yaptık. TOKİ  ile 4713 konutu hayata geçirdik”

186 Km. Bölünmüş yol…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2002 yılında 22 bin bölünmüş yol yapılmıştı. 186 Kilometreye çıktı bu bölünmüş yol. Daha fazlasını yapabilirdik, daha fazlasını da yap diyebilirsiniz. Buranın Coğrafi yapısını da biliyorsunuz. Ve şimdi yatırım bedeli 6 katrilyon lira yol projeleri devam ediyor. Bunlardan biri Mithatpaşa tüneli. Zonguldak-Ereğli-Devrek-Çaycuma yol ayrımı, üç yıl içinde bitireceğiz” derken, Karabük-Zonguldak tren yolu hattını elektrikli hale getireceklerini söyledi.

Filyos Projesi…

Filyos Liman inşaatının yarısını inşa ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Proje sadece Zonguldak değil, Batı Karadeniz’in ana ihracat hattı olacak. Alt yapı inşaatının bedeli 676 trilyon. 2020 yılında bitireceğiz. Üst yapısını da yap işlet devret projesi ile bitireceğiz” dedi.

TTK’ya 1500 işçi müjdesi…

Zonguldak’a ve işsizlere de müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TTK’ya bu yıl içinde Bin (1000) önümüzdeki yıl içinde 500 işçi alacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim