Fikri Asım Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak, Pazar günü kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramının kuruluşunun 94. Yılı nedeniyle açıklamada bulundu.



Toprak, “29 Ekim 1923 Yılı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve onların himayesinde değerli Türk milletinin bir bütün olarak ilan ettiği Cumhuriyet Bayramının kuruluşunun 94. Yılını coşkuyla kutluyoruz. Cenabı Allah bundan sonra bizlere başka Cumhuriyet ilanı ve mücadelesi nasip etmez inşallah” ifadelerine yer verdi.



Toprak konuşmalarına şu şekilde sürdürdü,  “Yüce atalarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyeti ve ilkelerini canı gönülden yaşıyor ve hissediyoruz.



Bu millet Cumhuriyeti, özgürlüğünü, bağımsızlığını istikbalini kazanmak için yakın tarihimizde cereyan ettiği gibi kanını, canını, malını ortaya koydu.



Yaşlısı, genci, çoluğu çocuğu çok bedeller ödedi. Hepimizin evinde bu mücadele için çalışmış çabalamış gazilerimiz ,hayatını kaybetmiş şehitlerimiz vardır. Allah onlardan razı olsun.



Onların verdiği bu mücadele, ödediği bedel boşa gitmedi çok şükür. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle milletiyle dimdik ayaktadır ve ayakta olmaya devam edecektir.



Cenabı Allah tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Ve bilinmelidir ki bizler onların emanetine laik olacağız.



Onların diktiği bu bayrak ezelden ebede var olacaktır.



Bu vesile ile coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızın, vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allahtan niyaz ediyor ve tüm milletimize ,hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum”dedi.
Editör: TE Bilisim