CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin TURPÇU'ya ortağından şok dava!...



 CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu'ya ortağı Nihat Okur "Hileli İflas" gösterdiği gerekçesi ile Ankara Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı.



2 Yıl önce Ankara Ticaret Mahkemesi'nde Milletvekili Şerafettin Turpçu'ya hileli iflas gösterdiği gerekçesi ile dava açan Nihat Okur, Turpçu'nun sahibi/ortağı olduğu Tur-Yapı İnşaat A.Ş'yi bilerek içini boşalttığını, üçüncü kişilerdeki alacaklarını samimi olduğu ya da güvendiği firmalara devrettiğini iddia etti.



 



4 Milyon Teminatı yakmadı,



Zonguldak halkını mağdur etti!



Bilindiği gibi CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu,400 Yataklı hastane inşaatı ihalesini almış, ancak iflas nedeniyle hastane inşaatı durmuş Zonguldak halkı mağdur edilmişti.



2013 Yılında yer teslimi yapılan 400 yataklı hastane inşaatı, Turpçu'nun şirketi olan Tur-Yapı İnşaat A.Ş tarafından sadece % 3'ü yapılmış ardından iflas vermişti. Şerafettin Turpçu ise ihaleyi alırken verdiği 4 Milyon TL teminatı yakmamak için hastane inşaatı tam bir muammaya dönmüştü.



 



İşte o iddialar;



İyi niyetle yapılmış bir İflas Erteleme başvurusu değildir. Tamamen samimi ve alacakların alacaklarını garanti altına alacak bir projeyle mahkemeye başvurup, "İflas Ertelemesini" talep eden iyi niyetli bir borçlu her şeyden önce tüm alacaklıların tam ve doğru bir listesini sunmalıdır.



 



Alacaklarını üçüncü şahıslara devretti!



Davacı bunu yapmadığı gibi aksine alacaklıların alacaklarını bertaraf etmek, alacaklılar tarafından başlatılan icra takiplerini sonuçsuz bırakmak amacıyla ticari teamülün gereklerine aykırı biçimde ve seri şekilde düzenlediği muvazalı temliklerle, üçüncü kişilerdeki alacaklarını, samimi olduğu ya da güvendiği firmalara devretmiştir.



 



Hayali borçlar yaratıyor



Borcunu ödememek için gerçekte olmayan hayali borçlar yaratarak, üçüncü kişilerdeki alacaklarını hileli yollarla tahsil edip, şirketin borca batık olduğu izlemini veriyor.



 



Taşınmazı Oğlu'na bağışladı!



Sarıyer 1. Etap Evleri projesinde; İmalatı tamamlanmamış 460 adet bağımsız bölümün bilirkişice sadece arsa olarak 8.270.000 TL. olarak değerlendirilmesinin ticari hayata aykırı bulunduğu, zira burada imalatların büyük oranda yapılmış bulunması karşısında en az 400 adedinin satışlarının gerçekleştiği düşünüldüğünde 300.000 TL'den 12.000.000 TL edeceği dikkate alındığında bu durumun borca batıklığa önemli ölçüde etkisinin olacağı, Ayni sermaye olarak konulan arsanın şirket bilançosunda bulunmadığı gibi, ayni sermaye olarak şirket ortağı Şerafettin Turpçu tarafından taahhüt edilen taşınmazın oğlu Atakan Turpçu'ya başladığı, hakediş bedellerine ilişkin mizan dökümlerinde işin boyutuyla uyum arzetmeyen şüpheli işlemlerin mevcut olduğu özel raporda yer alıyor.



 



Orantısızlık göze çarpıyor!



Yürütülmekte olan bazı inşaat ve onarım işlerinde ihale bedelleriyle maliyet bedelleri arasında olağanüstü orantısızlık göze çarpıyor.



 



Kasten batırıldı ya da batmış gösterildi!



Verilen avansların gerçek olmadığı, şirket kasasından para çıkarıldığı, bu şekilde çıkarılan paranın açıktan alınarak kaçırıldığı, oluşan açığın kapatılması için de bankalardan kredi alınarak şirketin kasten batırıldığı yada batmış gösterildiği" iddia edildi...



(Şerafettin Turpçu ve daha fazlası tempogazetesi.com'da)



 



 



 



 



turpçuevrka
Editör: TE Bilisim