Yıllardır kuruma işçi aldırmak amacıyla hükümet yetkilileriyle görüştüklerini iddia edip, Başbakanla çekilen fotoğrafları kamuoyuna servis ederek algı oluşturmaya çalışan GMİS Yöneticileri şimdi suçlayacak kurban arıyorlar...



2015-2016 Yıllarında CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu'nun Enerji Bakanı'nından aldığı yanıtlar sonrası eleştirdiği GMİS Yönetimi, o yıllarda Turpçu'yu bakın nasıl suçluyordu...



Turpçu, Enerji Bakanı'na TTK'yı sordu...

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Enerji Bakanı Berat Albayrak'a TTK'yı ve ne zaman işçi alınacağını sormuştu.

Turpçu'nun sorularına yanıt veren Albayrak “TTK’nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin Eylem Planı hazır değil, bu nedenle TTK’ya işçi alımı yok” demişti.



Yanak yanağa fotoğraf çektirirseniz TTK'ya işçi aldıramazsınız...

Enerji Bakanının "TTK'ya işçi alımı yok" açıklamasının ardından Turpçu, Genel Maden İşçileri Sendikası'nın tutumunu eleştirerek, "Yanak yanağa fotoğraf çektirseniz TTK’ya işçi aldırmada tabi ki sıkıntıya girersiniz" demişti.



İşte Şerafettin Turpçu'nun o açıklaması!...

Milletvekili Turpçu ayrıca GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda “TTK'ya işçi aldırmak sadece bizim sorunumuz değil, milletvekilleri ve bürokratlarında sorunu” açıklamasını değerlendirerek şunları söyledi: “Genel Maden İşçileri Sendikası’nın elbette tek başına onların elinde değildir işçi aldırmak ama bu kadar sessiz kalınırsa, bu kadar AKP ile yanak yanağa fotoğraflar çektirilirse bunlardan medet ummak noktasına gelir ki iş, bu da çözümle ilgili işi zorlaştırır” diye konuştu.



 



Turpçu'nun bu eleştirilerinin ardından GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "Hükümetle yanak yanağa da omuz omuza da oluruz" demişti.



İşte İsa Mutlu'nun o açıklaması...

İsa Mutlu’dan Şerafettin Turpcu’ya gönderme...

‘Yanak yanağa da omuz omuza da oluruz’

Tarih: 19. Nisan 2016

İsa Mutlu, "Şerafettin Turpçu ağabeyimiz bölgemizin ana muhalefet partisinin milletvekilidir. Seçilerek oraya gelmiştir. Şimdi burada asıl sorumlunun kimde olduğunu ben buradan Şerafettin beye hatırlatırsam doğru olmaz. Asıl sorumlusu siyasi otoritededir ve siyasi otorite de olmakla beraber baskı yapması gerekenler kendileridir. Sendika burada baskı yapıyor elinden gelen gayreti sarf ediyor ama biz burada siyasi otoriteyle bir arada olmak zorundayız, sorunlarımız anlatabilmek için onlarla yanak yanağa oluruz, omuz omuza da oluruz, hep beraber aynı masanın etrafında oturup bu kurumun bu bölgenin sorunların tartışabilmek ve bu sorunlara çözüm üretebilmek adına ne gerekiyorsa onu yaparız. Yanak yanağa da oluruz, omuz omuza da oluruz" demişti.



Ve bu gün gelinen noktada Hükümet Torba yasa ile TTK'nın parça parça satışının önünü açıyor.

"Yanak yanağa da omuz omuza da oluruz" diyen Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetimi, eylem kararı alıyor.

Hükümet ile yanak yanağa ve omuz omuza olduklarını söyleyen Sendika'nın bu tutarsızlığı kafaları karıştırken, samimiyetleri de sorgulanmaya başlandı.



 



 
Editör: TE Bilisim