Perde arkasındaki hesap, Kanuna uymadı…

Cumhuriyet Halk Partisinde bazı İl Yöneticilerinin Zonguldak Belediye Meclis Üyesi olmak amacıyla istifa etmesi kafaları karıştırdı.

Dün İl Başkanı Hakkı Güney’e istifa dilekçelerini veren bazı İl Yönetim Kurulu Üyelerinin Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği için istifa ettiklerini açıklamaları şaşkınlıkla karşılandı.

Kanuna göre Meclis Üyeliğine aday olamazlar…

 “…Siyasi parti il ve ilçe yöneticilerinin 1 Aralık Cumartesi gününü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma/istifa etmesi”  26 Ekim 2018 Tarihinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Turpçu’nun hesabı, KANUNA uymadı!

YSK’nın bu kararına rağmen 1 Aralık tarihinde CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa etmeyen, Muharrem İnce’yi destekleyen CHP Eski Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun ekibinde bulunan ve İl Başkanlığı seçimlerinde yönetimi ele geçirmek isteyen Fırat Birkan, Şaban Yeten ve Olcay Can’ın kanuna göre Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği’ne nasıl aday olacağı merak ediliyor.

Dün İl Başkanı Hakkı Güney’e istifa dilekçesi veren isimler şöyle;

Merve Arslan, Fırat Birkan, Şaban Yeten, Olcay Can ve Faruk Özkol…

İŞTE YSK’nın kararı;

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim