AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 10 Nisan 1983 senesinde Kozlu' daki grizu patlaması neticesinde 10 madencimiz yaşamını yitirmiş olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ulupınar, “10 Nisan 1983 senesinde Kozlu' daki grizu patlaması neticesinde 10 madencimiz yaşamını yitirmiştir.
Yerin yedi kat altında güneşi görmeden fedakarca çalışan madencilerimiz insanların enerji ihtiyaçlarının karşılanmasına, sanayinin gelişmesine ve ülke ekonomisine çok büyük katkı vermektedir.
Madencilik dünyada icrası en zor mesleklerdendir. Madencilik mesleğini yerine getirirken istemediğimiz kazalar sonucunda maalesef insanlarımızı kaybediyoruz. Bölgemizde de bu güne kadar beş binden fazla madencimizi şehit verdik.
Madenciler kadar ailelerinin, yakınlarının işleri de zordur. Bir madenci çocuğu ve madenciyi göndermenin de beklemenin de güçlüğünü en iyi bilenlerden biri olarak bütün madenci yakınlarına sabır diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle 10 Nisan' da Kozlu' da yaşamını yitiren 10 madencimizle birlikte bugüne kadar kaybettiğimiz bütün maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor saygılarımı sunuyorum”dedi. 
  

Editör: TE Bilisim