Karabük İlinde hizmet veren Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı Teknik Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Safranbolu Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Genel Kadro Ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanmış ve bu kanun kapsamında Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü kurularak yüksek lisans ve doktora eğitimleri başlamıştı

Rektör Prof.Dr Refik Polat, ilk dönem yaptığı basın toplantısında Safranbolu Üniversitesi için çalışmalar yapılmasının bölge ve Üniversite adına daha yararlı olabileceğini belirtmiş ve Karabük Üniversitesi’nin artık Teknik Üniversitesi olması için çalışmalara başlanması gerektiğini dile getirmişti. Ancak Rektör Polat İsim değişimi olmaz görüşünü savunsa da kamuoyunda böylesi bir anlayışın hakim olduğu ve Bölge halkının ve STK ları yanı sıra Akademisyenlerin de Batı Karadeniz Teknik Üniversitesi olma yolunda destek verdiği de bilinmekte.

Konu hakkında kamuoyu tarafından algı yapılarak destek beklenirken Üniversitenin hızlı büyümsesi ve Batı Karadeniz Teknik Üniversitesi olma yolunda gidişi Zonguldak’ta da bazı tepkilere neden oldu.

Son zamanlarda Karabük Üniversitesinin adının değiştirileceğine yönelik söylentiler kamuoyunu meşgul etmesi ile beraber üniversitenin bazı sosyal medya hesaplarının şimdiden ön adlarını BK Teknik Üniversitesi olarak değiştirdiği gözlenirken, Rektör Polat’dan da yalanlama geldi.

Polat konu hakkında açıklama yaparak sosyal medya hesaplarındaki isim değişikliğinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Üniversitenin adının değişeceği söylentileri bölgede hızla yayılırken Zonguldak’ta da konu hakkında;
“Karabüklü siyasiler kentin eğitimi ve mali açıdan kalkınması için elinden geleni yapıyorlar Eskiden Karaelmas’a bağlı olan okul Batı Karadeniz Üniversitesi olacaksa Bülent Ecevit Üniversitesi de yakında Karabük Üniversitesi’ne bağlanırsa şaşırmayız. Bizim vekillerimiz uyuyor mu? Karabük için büyük bir kalkınma yaşanırken Zonguldak’ta neden hiçbir değişiklik yok?” şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı.

Editör: TE Bilisim