Zonguldak'ın Ünlü karikatürist Şerif Cihan, yaptığı karikatür ile Türkiye’de ve Zonguldak’ta adından çok fazla söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediyesi tarafından Uğur Mumcu kavşağına yapılan ve  sembolik terimlerle dikilen heykel hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  Cihan, Heykeli çok beğendiğini ifade ederken, özellikle Her bir kare, maden kömürünü ve her kömür karesi üzerinde Zonguldak'ın değerleri gözler önüne serilmiş. Yapan ve yaptırana teşekkür ederken, eleştirenleri de dikkatli bir şekilde heykeli incelemelerini tavsiye etti.   

İşte Şerif Cihan’ın açıklaması…

“Uğur Mumcu kavşağına yapılan Heykel. Bir çok eleştiri alan bu heykeli, "GÖRSELLİĞİ" açısından ben beğendim. Alışılmışlığın dışında bir çalışma olmuş. Her bir kare, maden kömürünü ve her kömür karesi üzerinde Zonguldak'ın değerleri gözler önüne serilmek hedeflenmiş. Anlayana! Bence modern bir çalışma ile Zonguldak anlatılmış. Eleştiren insanlarımızı da anlıyorum ama lütfen dikkatli incelesinler, bir anlam çıkaracaklardır mutlaka. Zonguldak var o dikili taşta!. Zonguldak'ın Karaelmasına, yine Zonguldak'ın sahip olduğu, diğer zenginlikleri giydirilerek renklendirilmiş. Eseri tasarlayan akıl başta olmak üzere, emeği geçenleri tebrik ederim. Acizane görüşümdür..

 NOT: Ben "GÖRSELİĞİ" açısından beğendim diye, özellikle yazdım. Daha rahat incelenebileceği bir alanda olabilirdi, ilk bakışta ne anlama geldiği anlaşılamıyor, adeta kitap gibi.Yeri, sağlamlığı, maliyeti, vs tartışmaya açık” dedi

Editör: TE Bilisim