Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisindeki aday belirleme sürecine değindi. 'Yolunu şaşıranı ya ıslah ya tasfiye edeceğiz' diyen Erdoğan, “Üzerinde en küçük şaibe olan hiç kimseden ikaz beklemeden kendisi bu kapıdan çıkmalıdır dedi.

Buldukları her fırsatta 31 Mart 2019’daki Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlıklar için çalıştıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

 “Aday tespitleri noktasında gerek büyükşehirlerde, gerek illerde sık sık bir araya geldik. İlçelere de inmeye başladık. Geçtiğimiz pazar günü, önceden belirlediğimiz yerlerde temayül yoklamaları da yapıldı. Partimizin tüm kademeleri, aday belirleme ve seçim hazırlıkları konusunda kesintisiz mesai halindeler. Siyasetin ve teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, titiz bir araştırmayla, soruşturmayla, analizle adaylarımızı netleştirmenin gayreti içindeyiz. İnşallah tüm bu hazırlıklarımızdan tamamlanmış olanları, yakında milletimizle paylaşacağız.”

YOLUNU ŞAŞIRANLAR VARSA YA ISLAH YA TASFİYE EDECEĞİZ”
Erdoğan, partisindeki adaylık başvurularına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenler kendi karanlıklarında kaybolup gidecekler. Kaybettikleri mevzileri kazanmak için yeni taktikler üretecek kabiliyeti olmayanlar eski usul yöntemleri tedavüle sokuyor. Gece gündüz çalışacağız. Noksanlarımız varsa tamamlayacağız. Yolunu şaşıranlar varsa ya ıslah ya tasfiye edeceğiz.

ADAY OLMADIM DİYE SIRTINI DÖNEN AK PARTİLİ DEĞİLDİR

Siyasetin her kademesi bizler için bir hizmet vasıtasıdır. Adaylık mücadelesi de bu hizmeti kimin daha iyi yapacağının yarışıdır. Bir göreve kimi zaman iki, kimi zaman 12 kimi zaman çok daha fazla kişi talip oluyor. Aday gösterildiği anda diğer arkadaşlarımız onun arkasında saf tutar. Her kim ki ben aday gösterilmedim diyerek partimize sırtını dönüyor hatta kendine başka mecralar arıyorsa o kişi hiçbir zaman AK Partili olamamış demektir. Her kim ki benim istediğim kişi aday gösterilmedi diye benzer tavırlara giriyorsa zaten yanlış yerdedir.”

ÜZERİNDE ŞAİBE OLAN İKAZ BEKLEMEDEN ÇIKMALI

Aday olurken 3 dönem orada görev yaparken her şey iyi de aday yapılmadığın zaman neden bozuluyorsun? Bu partide hiç kimsenin ben deme hakkı yoktur. AK Parti biz partisidir. Üzerinde en küçük şaibe olan hiç kimseden ikaz beklemeden kendisi bu kapıdan çıkmalıdır. Teşkilat ve adaylar kendilerini gözden geçirmeli. Ölçümüz ‘acaba millet bana ne diyor?’ olmalı.”

Editör: TE Bilisim