Kükürtlü Şifalı Su Zonguldak'ın kurtuluşu olacak" diyen İşletmeci Mustafa Bıyıklı;



Vali Ahmet Çınar, beni bir kez dinlesin yeter!



56 Yaşındaki Mustafa Bıyıklı, 30 yılını Su'ya verdi. Zonguldak Merkez Kokaksu Mahallesinde bulunan Kükürtlü Şifalı Su Tesisi'ni işleten Mustafa Bıyıklı, fay hattından çıkan ve Türkiye'de sadece Zonguldak'ta çıkan Kükürtlü Su kaynağında sondaj yapılması durumunda Zonguldak'ın kaderini değiştireceğini söyledi.



Önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Mustafa Bıyıklı, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın tam bir halk adamı olduğunu belirterek, "Önceki Valimizden defalarca görüşme talep ettim. Hiç birine yanıt alamadım. Zonguldak'a atanan yeni Valimiz Sayın Ahmet Çınar'ın beni bir kez olsun dinlemesini rica ediyorum" dedi.



Türkiye'de sadece Zonguldak ilinde kükürtlü su çıktığını anlatan Bıyıklı, 300 metre derinlikte sondaj yapılması durumunda sıcak su elde edileceğini ve bu suyun Zonguldak'ın kurtuluşu olacağını söyledi.



 



Gençlik iksiri...



3 Bin metre derinlikten çıkan Kükürtlü Şifalı Su'yun içildiğinde parazitleri yok ettiğini belirten Mustafa Bıyıklı, "Mide rahatsızlığı, hemoroid hastalığına, idrar yollarına, safra kesesine, yeni başlıyorsa guatır hastalığına, prostata, kireçlenmeye, deri hastalıklarına çok iyi geliyor. Sivilce, cilt kurtçuklarına iyi geliyor. Sinir ve stresi azaltıyor" dedi.



Bölgede bulunan fay hattından suyun geldiğini, jeoteknik uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre de farklı mineraller nedeniyle bir anlamda gençlik iksiri olduğunu ifade eden Mustafa Bıyıklı, "Yapılan jeoloji ve jeofizik çalışmalarında kükürtlü suyun üç kaynaktan geldiği ve madenlerden mineral aldığı, deri altı, ölü hücrelerini yenileyen bir mineral olduğu tespit edildi" dedi.



 



Kükürtlü su olarak başka su yok!



İnsanlar burayı ilk kez hayvanları uyuza yakalandığı zamanlarda keşfetmiş. Önce hayvanlarını yıkayıp şifa bulmuşlar, sonra insanlar denemişler. Fakat o dönemlerde sadece dere içinde akan bir suymuş. Tesis sonradan yapıldı. Bu su hemen hemen 10 milyon insana hitap edecek bir su. Bunun haricinde bu bölgede başka bir su yok. Kükürtlü su olarak başka bir su yok. Mesela Düzce, Bolu, Kızılcahamam bölgelerinde böyle bir su yok. Onlarda kalsiyum oranı fazla, burada kömür olduğu için kükürt oranı fazla. Buranın taş yapısı, maden yapısı, bitki çeşidi çok farklıdır. Hem su havuzuna girdiğin zaman yorulmazsın, seni dinlendirir, hem de vücudunu dinç tutar, yorgunluğunu alır.



 



Sondaj vurulursa sıcak su bulunacak



250-300 Metre derinliğine sondaj vurulması halinde buradan sıcak su çıkacağı tespit edildi. Yapılan jeoloji ve jeofizik çalışmalarında ortaya çıktı.



Burada debisi yüksek sıcak su olduğu, şifalı su olduğu yapılan çalışmalarda ortaya konuldu.Daha öncede burada ilk kurulduğu zamanlarda MTA'da raporlar üzerine kurulmuş.



Sondaj olarak indikçe de su sıcaklığının çok daha artacağını söyledi. İndikçe su sıcaklığı artıyor. Ama tabi maliyette artıyor



 



Zonguldak'ın kurtuluşudur!



Buraya 4 tane sondaj vurulması gerekiyor. Debisinin yüksek olması için 4 sondaj vurulması gerekiyor. Sondaj fiyatları da yaz ve kışa göre fiyatları değişiyor. Sıcak su için 400 TL'ye sondaj vuruyorlar. Ama en az 250 metre sondaj vurulması gerekiyor. Burası Zonguldak'ın kaderidir. Bunu bende yapamayabilirim. Gücüm yetmeyebilir ama, burayı kim yaparsa Zonguldak'ın kaderini değiştirir. Burası Zonguldak'ın kurtuluşudur.



 



Yatırım yapacağım dedi, zulüm yaptılar!



Kükürtlü şifalı su tesisini termal tesise dönüştürmek isteyen Mustafa Bıyıklı, "Burada büyük yüzme havuzları oluşturmak, yenilemek, teknolojiye uygun hale getirmek istiyorum. Ama ben burada hiç bir şey yapamadım. Hiç bir yerden kolayına müsaade alamadım, tapu için 5 sene beklettiler beni. Oysa üç dilekçe ile tapuyu alabiliyormuşum. Ama bana 130 tane evrak istediler. O kadar uğraştırdılar beni. Zulüm yaptılar bana!.. Ben yatırımcıyım, yatırım yapacağım. Belki benim gücüm yetmez ama yatırımcı getireceğim. Burası yapılsın dediğim proje yapılsın burada en az 600 kişi çalışır. Eğer burada gerçek anlamda bir termal inşa edilecekse 850 milyon liralık bir yatırım gerekiyor. Burada çok araştırma yaptım, bir termal tesisin nasıl olması gerektiğini de araştırdım. Ömrümü suya verdim ben."



 



Vali Ahmet Çınar, beni dinlesin yeter!



Arazi istiyorum, Sondaj için destek istiyorum. Bir de yol ile tesis arasında bir yol olması lazım ki, buraya araç getirip sondaj vurdurabileyim. Diğer taraftan tapusunu aldığım halde hazine arazisi olması nedeniyle bana çok engel çıkartılıyor. Aylardır buraya bir kato koymak için bekliyorum. İkincisi arazi. Tesisin etrafında arazi olursa ben buraya yüzme havuzu yapabilirim, tesisi büyültebiliriz.



Beni Zonguldak'ta hiç kimse dinlemedi. Yeni Valimizin tam bir halk adamı olduğunu duyduk. Sayın Valimden rica ediyorum beni bir kez dinlesin. Aslında bana has bir yer değil, burası Zonguldak'ın kurtuluşu olacak bir yer. Kime sorarlarsa sorsunlar; Yaşadığımız bu şehir madenleri ile anılır, tanınır. Ama kömürü bitirdiler madem, burada bir jeotermal su var. Onunla birlikte bir hamle yapabilir Zonguldak. Bana yardımcı olsunlar, ben elimden geldiği kadar yatırımcı da bulurum, kendi imkanlarımla da yapmaya çalışırım. Yeter ki önüm kesilmesin, yeter ki beni oyalamasınlar. Zonguldak için büyük bir velinimettir bu su. Şifalı su her yerde var. Ama Zonguldak'ta ki su farklı bir su.



 



Giden Vali'den 4 kez randevu aldım, hiç birine çağrılmadım



Giden Valimizden 4 kez randevu aldım. Hiç birine çağırılmadım. Beni dinlemedi. Kime yaptım ben. Bana birisi çıkıp Mustafa sen buradan kazandın ama başka yere yatırım yaptın desin. Asla öyle bir şey yok. Kaldı ki, ben burası için defalarca hapse düştüm. Borcumu ödeyemedim, hapis yattım. Bana belediye diyebilir mi ki tuğla verdim. Her şeyi kendim kazandım kendim yaptım. Yine kendim yapayım diyorum ama, önümdeki engelleri kaldırsınlar artık.



 



Suya aşığım ben...



Suyu seviyorum ben, suya aşığım, hastayım ben suya. Ellerimle kendim kazdım, kendim buldum kaynağını. Eskiden burası derme çatma bir yerdi. Kendi ellerimle emek verdim. Ömrümü verdim ben suya... Bir daha ömrüm olsun yine suya adarım.



kaplıca kaplıca-12 kaplıca-4343
Editör: TE Bilisim