Valilik makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Havaalanı’nı avantaja çeviren unsurun Avrupa’da yaşayan gurbetçiler olduğunu söyledi. İstanbul’a uzak şehirlerin havaalanlarının daha avantajlı olduğunu ifade eden Vali Bektaş, "Havaalanının başarısına ülke açısından baktığımızda öncelikle İstanbul’da uzaklıkta doğru orantılıdır. Ne kadar uzaksanız havaalanı o kadar çok daha başarılı oluyor. Çünkü karayolu zorlaşıyor, havaalanı da hayatı kolaylaştıran bir unsur olarak devreye giriyor. Bu çerçevede bizim havaalanı maalesef İstanbul’a çok uzak değil. Dolayısıyla baştan bu tarafa hep sorunlu olmuş. Eğri oturup, doğru konuşacağız. Zonguldak Valisi olarak doğru konuşmak zorundayız. Dezavantajımız var ve bunu avantaja çeviren unsur Avrupa’da ki, gurbette ki hemşerilerimizdir. Onların memleketlerine gelme isteği de havaalanını daha mantıklı hale getirebiliyor. Bu çerçevede THY’nın bu mevsimde devreye giriyor olması bir şans" dedi.

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
Filyos Projesi’nin havaalanını önemli bir konuma getireceğini anlatan Vali Bektaş, şöyle dedi: "Filyos Projesi de start aldı. Liman tamamlanmak üzere, üst yapı da koordinesi belirlendi ilk girişimde bulunuldu. Sesler yükselmeye başladı. Filyos Projesi çerçevesinde o vadide oluşacak hareketlilik orta vadede mutlaka bizim havaalanımızı aktif önemli fonksiyon haline getirecek. Uçak imkanı gerçekten güzel bir şey, hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, kendilerine teşekkür borçluyuz. Ücret politikası olarak da uçakların fiyatları son derece makul. Uçakla mesafeler çok önemli değildir. Elbette otobüsten fiyat daha pahalı olacak. Otobüsle neredeyse 6 saatte gittiğiniz İstanbul’a uçakla yarım saatte gidiyorsunuz. Havaalanı hizmeti ucuz hizmet değildir ve bunu herkes bilir. Ama faydalı bir hizmettir."

MİTHATPAŞA TÜNELİ 1 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK
Vali Bektaş, mithatpaşa tünelinin ödenek sıkıntısı olmadığı takdirde 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Lavuar alanıyla ilgili projenin de bilerek geciktirdiklerini ifade eden Vali Bektaş, “Lavuar alanının beklemesi lazım, iyi ki geciktirmişiz. Bizim bir köprü sorunumuz var, kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? Oldu köprüyü kaldırmaya karar verdik, orada ki esnafı nereye taşıyacağız. Esnaflarımız kiracı da olsa bu şehrin bir varlıklarıdır. Bunları kapattığınız da şehri kapatmış olursunuz. Kiracı da olsa mülkiyet sahibi de olsa onlara yer göstermeden onları oradan alamayız. Kaldırırsanız sadece onlara değil şehre de haksızlık etmiş olursunuz. Bütün bunlar masada, hepsini tartışıyoruz.”

‘LİMAN KALSIN İSTİYORUZ’
Zonguldak limanıyla ilgili ilgili Ankara’da görüşmelerde bulunduklarını anlatan Vali Bektaş, "En son seçimden sonra Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız ile birlikte gittik. Liman konusunda bir hareketten önce temel konuların belirlenmesi gerekir. Bir şey yalpadan projeyi hayata sokarsak, yarın başka bir sorun çıkabilir. Öncelikle dere ıslahı yapılası gerekiyor. Sonrasında bu dere limana akmaya devam mı edecek yoksa dışarı mı çıkarılacak onun çalışması yapılmalıdır. Derenin limana akmaması gerekiyor. Bu kararı vermek için çalışıyoruz. Biz burada bir liman kalsın istiyoruz, gitmesini istemiyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim