15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a darbe girişiminde bulunan terör örgütü Fettullah'ı ağzına almayan Devrek belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin konuşmasında en ağır cümlesi, " Ben unutmam, hiçbir şey yokmuş gibi demokrasi nöbetine gelen hainleri" oldu.



AK Partili Mustafa Semerci, FETÖ'nün nasıl bir terör örgütü ve yapılanması olduğuna, 15 temmuz 2016 yılında Devlete, hükümete ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na yapılan hain darbe girişimine hiç değinmeden orta yollu konuşma yaparak alanda toplananların da tepkisini çekti.



Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın FETÖ ve yapılanması hakkında Zonguldak halkına yaptığı konuşmalar ayakta alkışlanırken, AK Parti'li olan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin konuşmalarına bir anlam verilemedi.



 



İşte AKP'li Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin o konuşması;



Bu anlamlı gecede hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi, sokakları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Bir yıl önce yine bu meydanda sizlerle beraberdik. O gece karanlık ve uzun bir geceydi.



Aydınlık bir sabaha eriştik ve uyandık. Demokrasiye inancı olmayan, millet iradesini hiçe sayan, asker kılığına girmiş terörist bir grup tarafından darbe teşebbüsünü, askere, polise, vatandaşa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Cumhurbaşkanlığı Köşküne saldırabilecek, öldürebilecek kadar cani olduklarını hep birlikte izledik.



15 Temmuz gecesinin detay haberlerini sonraki günlerde görsel medyada gördük. Ülkemiz uçurumun kenarından, kardeş kavgasından mucize eseri kurtulduk. Bu girişimlerin sonuçsuz kalması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ve onun istekleri doğrultusunda meydanlara inen sağduyu sahibi vatanını, milletini canından çok seven, bu uğurda canlarını veren şehitlerimiz sayesinde olmuştur.



O gece meydanlara inip canlarını ortaya koyan, hepimizin geleceğini kurtaran insanlara minnet, şükran borcumuz var. Ülkemizin bekası, demokrasimizin devamı uğrunda canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.



 



15 Temmuzu unutmamalıyız, unutturmamalıyız, Kim unutur ki okunan salayı, Kim unutur ki demokrasiye sahip çıkan şehit olan vatanseverleri, Kim unutur ki uzun geceyi, Ben unutmam, sokağa çıkma evde durun diyenleri... Ben unutmam, hiçbir şey yokmuş gibi demokrasi nöbetine gelen hainleri... Gün beraber birlikte olma günüdür. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizlere böyle acılar yaşatmasın. Sözlerimi Büyük Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır’ sözleriyle bitirirken, hepinizi tekrar saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum...
Editör: TE Bilisim