Valiler kararnamesinde son rötuşların yapıldığı kulislere yansıdı. Kamuoyunun gündeminden düşmeyen Valiler Kararnamesi bu hafta sonu Başbakanlığa gönderilecek

Valiler kararnamesinde son rötuşların yapıldığı kulislere yansıdı. Kamuoyunun gündeminden düşmeyen Valiler Kararnamesi bu hafta sonu Başbakanlığa gönderilecek.

PERFORMANSI DÜŞÜK OLAN VALİLER MERKEZE ALINACAK

Haberter.com sitesi muhabiri Cengiz Aldemir'in haberine göre; Valilerin çalışma ve başarı performansı İçişleri Bakanlığı tarafından incelendi. Edinilen bilgilere göre, halkın içerisine inmeyen ve siyasetçilerle ters düşen bazı valiler görevden alınacak. Özellikle eski İçişleri Bakanları Efgan Ala döneminde atanan bazı valiler gözden geçiriliyor. Uzun süre görev yapan ve performansı düşük olan valiler merkeze alınacak. Efkan Ala döneminde atanan bazı valilerin de değişeceği konuşuluyor. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın başka bir ile vali olacağı ve İstanbul valisinin de Cumhurbaşkanlığı'na kaydırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ İSİMDEN BİRİ EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OLACAK

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un İstanbul valisi olacağı, Bursa Valisi İzzettin Küçük veya Kayseri Valisi Süleyman Kamçılı'nın ise Emniyet Genel Müdürlüğüne adı geçen isimler arasında yer alıyor. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın bakanlıkta üst düzey bürokrat olarak görev yapacağı ifade ediliyor.

KADIN KAYMAKAM VALİ OLACAK

Daha önce hazırlanan valiler kararnamesin de 16 ilin valisi değişecekti. Üzerinde son rötuşların yapıldığı yeni listede ise bu sayının 29'a yükseltildiği söyleniyor. İmzaya sunulacak olan son kararnamede Ankara Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy, Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin'in ise Vali yapılacak isimler arasında yer alıyor.17 ilin emniyet müdürünün de değiştirileceği son valiler kararnamesinin, bu hafta içinde başbakanlığa gönderileceği konuşuluyor.

Kaynak; Memurlar.net

Editör: TE Bilisim