Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'ya bin kişi alındığını ama 900 kişinin de emekli olduğunu söyledi.

Hem TTK'da hem de MTA'da Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini belirten Başkan Hakan Yeşil, TİS'te artık son aşamaya gelindiğini, sadece ücret talaplerinin görüşüleceğini belirtti.

TTK'ya alınacak 500 işçinin kura çekimlerinin 23 Mayıs tarihinde yapılacağının da altını çizen Başkan Yeşil, TTK'ya bir taraftan bin kişi alınırken, diğer taraftan da 900 kişinimn emekli olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yeşil yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Toplu sözleşme görüşmeleri hem TTK'da hem de MTA'da devam etmektedir. Artık sözleşmenin son zamanları. Bu saatten sonra sadece ücret taleplerimiz var. Şuan da Kamu-iş ile görüşemiyoruz nedeni Kamu-iş ile Türkiye arasında ücreti çerçeve anlaşması yapılmadı.Kamu-İş' ile Türk-İş'in yapacağı çerçeve anlaşmasını bekliyoruz . 500 işçi alımı için müracaatlar 6 Mayıs itibariyle başladı.Cuma gününe kadar başvurular devam edecek. Bin kişi nasıl alındıysa 500 kişi aynı şartlarda alınacak. 23 Mayıs itibariyle de kuraları çekilecek.Tabii daha önce de belirttiğim gibi bu arkadaşlarımızın alımının bölge bölge olmasını istedik.Talepte bulunduk ama  yönetmeliği geçemediklerini ifade ettiler. Artık yapacak bir şey yok. 1000 arkadaşımızın güvenlik soruşturması henüz bitmedi güvenlik soruşturma tamamlandığında işbaşı yapacaklar. 1000 +500 işçi alım sürecinin ardından kurumdan 900 kişi emekli oldu, Tabii taleplerini karşılayacak düzeyde bir işçi alımı olmadı.1500 iş arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.1500 işçi alımından sonra da raporlarımızı sunmaya devam edeceğiz, Kuruma işçi alınması için taleplerimizi ileteceğiz. İşçi açığı kurumda hat safhada ve iş güvenliği, iş sağlığı için yeni işçi alımı kesinlikle şart."

Editör: TE Bilisim