Zonguldak Valisi Ahmet Çınar öncülüğünde, Zonguldak Ensarları Dayanışma Grubu'nun Kadir Gecesi 25 yetim çocuğu giyindirerek sevindirme kampanyası Zonguldak büyük ilgi gördü.

Zonguldak'ta bulunan mülteci çocuklarında aralarında bulunduğu 25 çocuğun giyindirilerek sevindirilmesi kampanyasına yapılan bağışlar beklenin üzerine çıkınca yaklaşık 250 yetim çocuk giyindirilirken, 50 ihtiyaç sahibi aileye ayni yardım, 100 çocuğa da zarflar arasında harçlık verildi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın önderliğinde Zonguldak Ensarları Dayanışma Grubu, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve yardımcı bir kuruluşun katkıları ile toplanan bağışlarda rekor kırılırken, kampanyaya destek vermek isteyenler Zonguldak Valiliği, İHH, Zonguldak Ensarları Dayanışma Grubu veya Kızılay Şubesi'ne başvuru yapabilirler.

Zonguldak halkının yaptığı bağışlarla beklenin üzerinde yetim sevindirilmesiEmniyet Müdürü Ahmet metin Turanlı'yı da dugulandırırken, sosyal paylaşım sitesinde "En onjinalinden Ayşe teyzenin duasını aldık" diyerek duygularını paylaştı.

Turanlı, "Bugün Zonguldak merkezde gün boyu *(250)* civarında *yetimi* evinde ziyaret ederek bayram harçlığı, bayram elbisesi ve yiyecek yardımlarına aracılık ettik. 

Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının amaç ve hedeflerde, devlet ve millet aklının ortaklaşması sağlandığında ne kadar verimli ve güzel bir çalışma olabileceğini yaşayarak gördük. Çook dua aldık, mutlu olduk. 

Yetim sevindirmek, dua almak, KADiR gecesine hazırlanmak için günün bugün olduğunu gördük. 

Şehri biraz daha tanıdık, insan tanıdık, 
insanı anladık; insanı yaşat ki devlet yaşasın bağlamında biraz daha gayret gerektiğini hissettik bu gün. 

Aldık duayı orijinalinden; Ayşe teyzeden, Afgan’ından, Özbekinden, Türk’ünden!!!

Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. 

Ara sıra rutinin dışına çıkmanın size de iyi gelebileceğini tahmin ediyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum."

Editör: TE Bilisim