Zonguldak’ın tanınmış arşiv uzmanı ve yazar Ekrem Murat Zaman, Zonguldakspor’un efsane futbolcusu rahmetli Muzaffer Badalıoğlu’nun hikayesini kaleme aldı.   

Zaman, bakın Muzaffer Badalıoğlu’nu nasıl anlatıyor…

“Muzaffer Badalıoğlu; 13 Kasım 1960 tarihinde , Zonguldak’ta doğdu. Benden 4 yaş küçüktü. Babalarımız kardeş (hala - dayı) çocuğu olduğu için muammer ve muzaffer’le birlikte büyüdük. İlk tek kale maçlarını, bizim Kapuz’daki evin bahçesinde benle yapmıştır sanırım… Muzaffer, Zonguldak’ta spor kültürünün içinde yaşamını sürdürmüş EKİ Memurlarından, Beyefendi insan Emin Badalıoğlu ile Merkez Ortaokulu öğretmenlerinden Aysel Badalıoğlu’nun çocuklarıdır. Emin amcam önceleri; “Emin Bdalıoğlu’nun oğlu muzaffer diyorlardı. Şimdi ise (Muzaffer ünlü futbolcu olduktan sonsa) bana Muzaffer’in babası diyorlar” dediğini hiç unutamam.

Muzaffer, futbol yaşamına Zonguldak’ı ünlü sporcularının buluştuğu Yayla Konağı’nın Tenis Kortunda, ağabeylerini izleyerek başladı. Fener Lisesi’nin Ortaokulu okurken hem okul takımında hem de Zonguldaksporun genç takımında top koşturdu.

Muzaffer Badalıoğlu, Zonguldaksporun genç takımında oynarken 1976 yılında 40 kişilik Genç Milli Takım Aday Kadrosuna seçildi. Profesyonel kariyerine 1978-79 sezonunda Zonguldakspor'da başladı. Yedi sezon boyunca forma giydiği takımda 185 maça çıktı, 8 gol atı. Henüz 18 yaşında iken Romanya maçı ile ilk millî karşılaşmasına çıktı. Zonguldakspor'daki kariyeri boyunca 6 kez A, 4 kez U-21, 13 kez de U-18 millî karşılaşmada ter döktü.

1985-86 sezonunda 25 yaşında iken Samsunspor'a transfer olan Muzaffer Badalıoğlu, 3,5 sezon boyunca formasını giydiği takımda 98 kez forma giydi. Samsunspor'da gösterdiği performans ile iki kez olimpik millî oldu. Aynı zamanda takımının şampiyonluk mücadelesinde kilit isimlerinden birisiydi. Zonguldak’ta birlikte Futbol oynadığı, Savaş, Uğur ve rahmetli Kaleci Hulusi’nin de Samsun’a transferine destek oldu.

Elinden tuttuğu Uğur’un da ona sevgisi ve vefası hiç bitmedi. Muzaffer adına yapılan bütün anma törenlerinde Uğur’un imzası vardı. 27 yıl geçti aradan deyince, Hocası Halil Güngördü’nün de gözleri doldu. Halil Abi; “ÇOK SEVDİĞİM İNSANLARI, hep ocak ayında kaybettim” dedi.

Evet, 27 yıl önce 20 Ocak1989 Cuma, Zonguldak ve Samsun için kara gün, büyük acı, felaketti. O gün, Samsunspor kafilesinin Havza’da geçirdiği trafik kazasında Muzafferi kaybettiğimizin haberi ile yıkılmıştı Zonguldak…

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun en lüks otobüsü ile gidildi o gece Samsun’a. Otobüsün şoförü rahmetli (Topsakal) Ergün Abi’ydi. 21 Ocak, Cumartesi günü geldiler Zonguldak’a. 22 Ocak Pazar günü Malatya samsun maçı yapılacaktı. Fakat olmadı muzaffer Pazar günü Karaelmasın kara toprağına verildi. Rahmet ve Sevgiyle bir kez daha anıyoruz seni canım kardeşim”dedi

Editör: TE Bilisim