Merkezi İstanbul’da bulunan Zonguldak Dernekler Federasyonu’nun (ZONDEF) Genel Başkanı Gurbet Altay ile dernekler yöneticileri, 17 Eylül 2018 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile şube yöneticileri de hazır bulundu.

ZONDEF Genel Başkanı Altay, GMİS Yönetimini, Zonguldak ve Bitlis Valiliklerinin himayelerinde 29 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek olan “Zonguldak-Bitlis Kardeşlik Gecesi”ne davet etti.

Altay; “ZONDEF olarak sivil toplum kuruluşları ile ortak işbirliğine girerek gelecek nesillere kardeşliği, barışı ve sevgiyi aşılayabilecek, sürdürülebilir projeler üretmek adına çalışmaları yapıyoruz.

Bitlis’li kardeşlerimizle beraber Zonguldak Valiliğimizin ve Bitlis Valiliğimizin önderliğinde 29 Eylül 2018 tarihinde İstanbul’da Bitlis-Zonguldak Kardeşlik Gecesi düzenleyeceğiz. Bitlis ve Zonguldak, dolayısı ile tüm Türkiye’nin kardeşliğinin işleneceği gecede yöresel ürünlerin tanıtımı, yöresel halk oyunlarımızın tanıtıldığı, yöresel sanatçılarımızla tam teslimiyetle kardeşliğin konuşulduğu organizasyonda Yedi Renk Tek Yürek Platformuna üye birçok ilin Sivil Toplum Kuruluşları da katılım sağlayacaklar.

Cevizli Kömeç, Osmanlı Çileği, Elpek Bezi, Çaycuma’nın Manda Yoğurdu, Devrek Bastonu ve Alparslan Kestanesi gibi birçok yöresel ürünlerimizi 10 bin katılımcıya tattıracağız.

Birlik ve beraberlik adına Zonguldak Dernekleri Federasyonu derneklerinin büyük katkıları ile yapılacak gecede kardeşlik adına birçok sürpriz konular işlenecek.

29 Eylül 2018 tarihindeki İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapılacak etkinliğe yüreğinde Zonguldak sevdası, Bitlis sevdası ve Türkiye kardeşliği sevdası olan herkesi davet ediyoruz” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ziyaretten ve davetten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde böylesi bir etkinlik düzenlemenizden dolayı sizleri kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim