İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren ZONDEF Zonguldak Dernekler Federasyonu ve Bitlis Dernekler Federasyonun organizasyonu ile Bağcılar Olimpik Spor salonunda kardeşlik gecesinde bir araya geldi.

Düzenlenen geceye; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Eren holding sahibi Ahmet Eren, ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay, Bitlis Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Selim Korkmaz, İstanbul ilinde faaliyetlerini sürdüren derneklerin başkan ve yöneticileri, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, eski Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ZONDEF Kurucu Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ile çok sayıda STK temsilcileri, daire müdürleri, İstanbul ilinde yaşayan çok sayıda Zonguldaklı ve Bitlisli vatandaşlar ile yoğun kalabalık topluluğu katıldı.

Organizasyon ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecede Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay, Bitlis Dernekler Federasyonu Selim Korkmaz’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Gece saatlerine kadar devam eden gecede Bitlis ve Zonguldak Halk oyunları ekibi ile  yöresel sanatçılardan Egemen Sekmen ve Cansu Koç sevilen Türklerini seslendirdi. Gece sonunda “Türkiyem” marşı ile sahneye çıkan dernek yöneticileri kardeşlik mesajları verdi.

Editör: TE Bilisim