Haber: Seyfi BOYRAZ

Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzası ile il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen 21.04.2018 tarih ve 2018/474 sayılı yazı ile aday adaylığı için istifa eden il, ilçe başkanları ve yöneticilerinin yerlerinin doldurulması için hiçbir atama ve seçim yapılmaması istendi.

Umut Başoğlu’nun milletvekili aday adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa etmesi sonucu boşalan il başkanlığı koltuğu için genel merkeze rağmen mevcut yönetim tarafından seçim kararı alınması tartışmalara neden oldu.

Kim takar ‘Genel Merkez’i

CHP Zonguldak yönetiminin Genel Merkez’den gelen resmi yazıya rağmen il başkanlığı için seçim kararı alması, ‘kim takar Genel Merkezi’ yorumlarına neden olurken, genel merkez cephesinin bu seçim kararı için nasıl bir yaptırımda bulunacağı ise merakla bekleniyor.

Zonguldak CHP’de İnce darbe

CHP tabanı Zonguldak’ta, ‘Genel Merkeze rağmen seçim kararı nasıl alındı’ sorusunun cevabını ararken, ortaya ciddi bir iddia atıldı. İddiaya göre; “Muharrem İnce’nin Zonguldak ekibi, milletvekili Şerafettin Turpçu öncülüğünde il başkanlığını ele geçirmek istiyor. Bunun için her yolu deniyorlar. Hatta Genel Merkeze rağmen, Genel Sekreter Hamzaçebi ve Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’a rağmen seçim kararı alındı. Bu hareket, Muharrem İnce ve ekibinin partiye Zonguldak’ta darbe hareketidir. Bu hareketi yöneten de Şerafettin Turpçu’dur.”

Editör: TE Bilisim