AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak’a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunan ve maden işçilerinin çalışma koşullarını ocağa inerek yerinde denetleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ziyaretini değerlendirdi. Başkan Tosun yaptığı açıklamada, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Daha önce planlanmıştı. Tabi anlamlı bir ziyaretti, şu anda seçimlerden sonra ilimize gelen ilk Bakan, aynı zamanda Enerji Bakanı olması Zonguldak bölgesi için çok önemliydi. Sayın Bakanımız yaptığı bu ziyaretlerde de basına verdiği bilgilerde de sizler de takip ettiniz” ifadelerini kullandı.

İlk etapta bin 2019 yılında 500 işçinin alınmasını beklediklerini ifade eden Ak Partili Tosun, “Bu işçi alımının yöntemi ne olacak, nasıl olacak bununla ilgili biz Sayın Bakanımızla 3 milletvekilimizle birlikte görüş alış verişinde bulunduk. İleriki günlerde de bunun devamında sendika ile beraber yine Ankara’da görüşerek bu işçilerin yıl sonuna kadar alınması konusunda gayretlerimiz olacak. En az bin kişiyi ilk etapta, daha sonra da 500 işçiyi 2019 yılında alınması konusunda çalışmalarımıza daha hız vereceğiz. Bakanımız da gelip burada deklare etmesi bizim için ve Zonguldak için de iyi olmuştur” diye konuştu” dedi.

“HIZ VERECEĞİZ”

İşçi alımlarında izlenecek yol üzerine istişarelerde bulunduklarını dile getiren Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Bizim tabi en önemli konumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimleri öncesi mitingimizde söylemiş olduğu 1000+500 kişi Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na işçi alımıydı. Bununla ilgili Sayın Bakan ‘Cumhurbaşkanımızın sözü bizim için de talimattır’ dedi ve bunu açık açık söyledi ve bunun çalışmasının da yapıldığını söyledi. Biz de zaten bunu biliyorduk Ankara’da Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bununla ilgili çalışma başlamıştı. İnşallah bu çalışma daha hızlı lir şekilde olacak. Bu işçi alımının yöntemi ne olacak, nasıl olacak bununla ilgili biz Sayın Bakanımızla 3 milletvekilimizle birlikte görüş alış verişinde bulunduk. İleriki günlerde de bunun devamında sendika ile beraber yine Ankara’da görüşerek bu işçilerin yıl sonuna kadar alınması konusunda gayretlerimiz olacak. En az bin kişiyi ilk etapta, daha sonra da 500 işçiyi 2019 yılında alınması konusunda çalışmalarımıza daha hız vereceğiz. Bakanımız da gelip burada deklare etmesi bizim için ve Zonguldak için de iyi olmuştur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim