Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Zonguldak'ın Turizm Potansiyellerini ortaya çıkaracak Proje uygulamaları bu gün basın mensuplarına anlatılıyor.

Endüstri mirası, Mağaralar, Şelaler, bitki örtüsü ve sahil projesinin projesinin anlatıldığı basın toplantısı sürüyor...

Projelerin slay gösteriminin ardından Vali Çınar, "Bu projelerde Profesyonel insanlarla çalışmayı tercih. 3-5 yıl içinde tamamlanacak projeler. Zonguldak bir Ege, Akdeniz gibi iklimi uygun değil. Onlarla rekabet etmemiz mümkün değil. Tabiat olarak çok güzel bir coğrafyamız var. Buna diyecek bir şeyimiz yok. En güzel ormanı olan yer. Fakat turizm için denizinizin olması yetmiyor. Sadece Zonguldak olarak değil, bölgesel olarak faaliyet gösterilmesi gerekiyor. Sadece bir yayla, sadece bir deniz turizm hareketine yetmiyor. Bölgesel bir hareket ile Turizm kalkınması yapabiliriz. Ama Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerden günü birlik geziler için Zonguldak’ı değerlendirebiliriz. Zonguldak buna müsait. Bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok güzel fikirler var. Ancak her şey zaman içinde yapılabilir. Bunun için parada gerekiyor, firmalarda gerekiyor. Turizm anlamında kalkınmamızı sağlayacak projeler. Hazırladığımız projelerin bir kısmı için uygulama projesine geçtik" dedi.

Ayrıntılar birazdan...

Editör: TE Bilisim