Mezuniyet töreni nedeniyle binlerce öğrenci yakını Zonguldak’a akın ederken, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Genel Sekreter Hayri Bulazar’ın, Zonguldaklı olmaları ve kentin özellikle trafik sorununu bilmelerine rağmen, belediye ve diğer kurumlarla koordinasyon sağlamadan, kendi kafalarına göre stadyumda mezuniyet töreni düzenlemeleri, yaşanan rezaletin nedeni olarak ortaya çıktı.

Kimseni haberi yok!..

BEÜ’nün şehir stadyumunda düzenlediği mezuniyet töreni için, kent yöneticileri ile bir araya gelmediği ve Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Valilik, TTK gibi kurum ve kuruluşlarla iletişime geçip, kente gelecek olan binlerce öğrenci yakını için tedbir ve yardım talep etmediği öğrenildi.

Zonguldak büyük bir fırsatı tepti

BEÜ’nün Zonguldaklı rektörü ve genel sekreterinin bu organizasyondaki acemilikleri, bir sürü olumsuzluğun yaşanmasına neden olurken, bu acemilik nedeniyle üniversite ve kent önemli bir tanıtım fırsatını da kaçırdı. Eğer BEÜ yönetimi Zonguldak Belediyesi ile işbirliği yapmış ve organizasyonu birlikte planlamış olsaydı, şehir dışından gelen misafirlerin araçları bir noktada park edilir, insanlar stadyuma otobüslerle taşınabilirdi. Stadyumun çevresine belediyenin çadırları ve stantlar kurulur, kentin tanıtımı yapılabilirdi.

Alan özür diledi, Çufalı neyi bekliyor?

Binlerce insanın çilesine dönüşen BEÜ'nün mezuniyet töreni nedniyle yaşanan sıkıntılar için orgnizasyonun sahibi olmamasına rağmen, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, öğrencilerden ve yakınlarından özür diledi. Yaşanan fiyaskonun baş kahramanları BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Genel Sekreter Hayri Bulazar ise  sessizliklerini koruyor.

Editör: TE Bilisim