Merkezi Almanya'da yer alan Avrupa Ankaralılar Derneği Başkanı Dr.Halil Yalçın tarafından tek ulusal medya temsilcisi olarak, İhlas Haber Ajansı ( İHA ) Almanya eyalet sorumlusu ve NRW STAR Gazetesi sahibi Zonguldaklı gazeteci Mustafa Tığlı'ya plaket verildi.



Almanya'da gazetecilik görevini sürdüren Zonguldaklı gazeteci Mustafa Tığlı'ya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Ankaralılar Derneği'ne yaptığı katkılar dolayısı ile plaket verildi.



ESSEN- Merkezi Almanya'da yer alan Avrupa Ankaralılar Derneği Başkanı Dr. Halil Yalçın tarafından tek ulusal medya temsilcisi olarak, İhlas Haber Ajansı ( İHA ) ve bölgede görev yapan yerel gazetecilere Ankaralılar Derneği'ne yaptığı katkılar dolayısı plaket verildi.



Plaket töreninde konuşan Ankaralılar Derneği Başkanı Dr. Halil Yalçın, gazetecilerin gece gündüz demeden halkı bilgilendirdiklerini ifade ederek, yurt dışında yaşayan Türk toplumunun gazetecilerin değerini daha çok anladıklarını belirtti.



Yalçın: '' İHA ve NRW STAR her zaman yanımızda '' Başkan Yalçın, '' Gazeteciler gece gündüz demeden bizim sesimizi duyurmaya çalışıyorlar. Almanya'da asimile olmadan ve uyum içerisinde buradaki gazeteciler bizleri yalnız bırakmıyorlar. Özellikle İHA'nın ve NRW STAR'ın haberlerini yakından takip ediyorum. Her zaman bizlerin yanındalar. Biz, Ankaralılar Derneği olarak haftanın yeni günü çalışıyoruz. Başkent derneği olarak Anadolu'nun tüm insanlarını kucaklıyoruz. Burada ülkemizi tanıtıyoruz. Kültürümüzün öğretilmesi noktasında da çalışmalarımız var. Türkçenin unutulmaması adına büyük çaba sarf ediyoruz. Türkçe kursları düzenliyoruz. Başkent derneği olarak ayrı bir misyonumuz var. Gazetecilerde, bu noktada bizim sesimiz oluyorlar. Bizleri, insanlar buluşturmamızı sağlıyorlar. Ulusal medya temsilcisi olarak Mustafa Tığlı kardeşimiz derneğimizin her daim yanında oldu. Son derece başarılı bir arkadışımız. Buradaki Türklerin sorunlarını yakından takip ediyor. İHA'ya teşekkür ediyorum. Mustafa Tığlı'ya bu plaketi vermekten büyük mutluluk duyuyorum '' dedi.



Tığlı, '' İHA ve NRW STAR olarak Türk toplumun sesiyiz '' Gazeteci Mustafa Tığlı ise yurt dışındaki Türk kökenli gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını ifade ederek, İHA olarak Almanya'da Türk toplumun sesi olmak için çalıştıklarını belirtti. Tığlı, gazetecilik önemli bir görev, yurt dışında Türk toplumun sesi olmak ise daha çok önem taşıyor. Almanya'da gerek ulusal, gerekse yerel basındaki gazeteci arkadaşlarımız büyük mücadele veriyor. Haberciliğin dışında, adeta Türkiye'nin de fahri tanıtım elçisiyiz. İhlas Haber Ajansı ( İHA ) olarak Almanya'daki güncel haberleri anında insanlara ulaştırıyoruz. Buradaki Türk toplumunun sesi olduk. İHA, vatandaşlarımızın her anında yanında. Onların sesini duyurmak bizim için önemli bir görev. Bundan sonrada vatandaşlarımızı habercilik anlamında yanlarında olmaya devam edeceğiz '' dedi. Daha sonra, BRTV Televizyonundan Ali İnan, NRW Haber gazetesinden Ali Osman Doğan, Muhabirce gazetesinden Hülya Sancak, Murat Pehlivan ve NRW Gündem gazetesinden Ramazan Kabataş'a plaket takdim edildi. Plaket alan gazeteciler ise dernek başkanı Dr. Halil Yalçın'a teşekkür etti. Program, müzik eşliğinde devam etti.
Editör: TE Bilisim