Haber: Selçuk KOÇAKLI

Zonguldak’ta Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı ve Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde, bugün yürüyüş gerçekleşti. Saat 11.00’de Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş, Valilik önünde tamamlandı.

Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı ve Sarıkamış şehitlerini anma programına, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Müftüsü Rüstem Can, BEÜ rektörü Mustafa Çufalı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP il Başkanı Varol Demirköse, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Murat Uzun, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Selim Alan, MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan ve çok sayıda siyaseti partiler ve vatandaşlar katıldı. 

Bektaş çok mutlu oldum….

Valilik önünde konuşanVali Erdoğan Bektaş, “Zonguldak’ta bu katılımı görünce çok mutlu oldum. Zonguldak halkı bu tür programlara katılım sağlıyor. Katılımcı bir toplumun içinde yaşıyoruz. Hava şartları iyi değildi, yürüdüğümüz yolda kısa değildi ama çocuklarda dahil kimse yürüyüşü terk etmeden buraya kadar geldiler. Doğrusu geçmişimizin farkında olmak çok önemlidir. Ortak sevinçler, umutlar, tasalar ve beklentiler insanlar topluluğunu milletler haline dönüştürüyor. Sarıkamış diyoruz, bu artık bir şehrin adı değil, tarihimizde ortak bir duygunun adı. Sakarya diyoruz, bir nehrin adı değil, başka bir şey, 15 Temmuz’da başka bir şey. Bunların her birinin bir anlamı var. Mutlu bir olayı anmak için bir araya gelmedik, Sarıkamış çok büyük ortak bir üzüntüdür, dramdır, felakettir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Umutla geleceğe bakıyoruz” dedi.

Konuşmalarının ardından Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılı ve Sarıkamış şehitleri adına kuranı kerim okunarak dua edildi.  Programın ardından Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çorba ikramı edilerek program son buldu.

Editör: TE Bilisim