TTK işçi alımı konusu son günlerde zaman zaman gündeme getiriliyor. Sözleşme imzalandı başarılı bir şekilde şimdi sıra işçi almaya geldi şeklinde yorumlara tanık oluyoruz.

Daha önce işçi alınınca üretim artacak zarar azalacak söyleminde bulunan bir TTK yönetimi görevini sürdürüyor.

Hepimiz TTK’nın ayakta kalmasını yaşamasını ve şehrimize istihdam ve ekonomi anlamında katkı sağlamayı sürdürmesini elbette istiyoruz.

Bunun içinde işçi alınmasına Zonguldak da yaşayan hiç kimsenin karşı çıkması beklenemez.

Tabi işçi alınması için öncelikle Enerji Bakanlığının ve Hazinenin ikna edilmesi gerekiyor ve bu görevde teknik izahatları yapabilecek bir genel müdür ve milletvekillerimize düşüyor. Yani TTK yönetimini de alıp gidip anlatacaklar.

Şimdi bu aşamada aklımıza gelen soruları Milletvekillerimize soralım.

Bakanlık da yada Hazinede birisi çıkıp 1500 işçi aldık üretim artacak demiştiniz sayın genel müdür üretimi ne kadar artırdınız diye sorarsa kim cevap verecek.

Tabi bunu takip edebilecek sorularda olabilir.

1500 işçi alınınca zarar düşecek en azından sabit kalacak demiştiniz zarar ne oldu?

Tarihte bundan daha büyük bir yıllık zarar ve tarihte bundan daha düşük bir yıllık üretim bugüne kadar gerçekleşti mi?

Mekanizasyona geçerek maliyeti düşüreceğiz diyerek karadon müessesesine on milyonlarca yatırım yapan sonrada bu sistem buraya uymadı diye bundan vazgeçip söken yönetim hala görev başında mı ?

Köpük ihalesi yapıp kanserojen madde içeren malzemeleri yıllarca 4-5 katı fiyata alan ihaleye başka firma girince ihaleyi iptal eden sonrada yeni ihalede ¼ fiyata alan yetkililer hakkında yıllarca fahiş fiyata aynı firmadan malzeme alındı diye inceleme yapıldı mı?

Ehliyetine el konulmuş şoför geçici olarak ehliyetini geri alana kadar başka bir sanatta çalışması gerekirken ehliyetsiz olduğu halde kamu zararı yaratarak şöför maaşı vermeye devam edilmesi talimatını bu yönetim vermedi mi?

Armutcuk da arıza sebebiyle çalışmayan galerinin işçilerini başka yerlerde çalıştırmayarak aylarca  boş oturtan aylarca başka galerilere gönderemeyen bu yönetim değil mi?

Aylarca dinamit sağlayamayarak kömür üretimini düşürme beceriksizliği gösteren bu planlamayı dahi yapamayan bu yöneticiler değilmi?

Milyonlarca para vererek üzülmez lavuarını satın alan sonrada hurdaya çıkaracağını söyleyen üzülmezden çıkan kömürü yıkatabilmek için birgün çatalağzına bir gün kozluya yollayarak şehirde gezdiren kömürü yıkamayı dahi yüzüne gözüne bulaştıran yönetim hala görevde değilmi?

Emrindeki işçileri evindeki işlerde çalıştırıp ocakta çalışıyormuş gibi yeraltı yevmiyesi ödeyen müessese müdürü hakkında teftiş kurulu ne karar verdi? Bu müessese müdürünün daha öncede disiplin cezası varmıy dı?

Ey vekiller 10 yıldır misafirhanede kalan evini ailesini bile Zonguldak’a taşımayan 3 gün orda 2 gün Ankara da duran genel müdür yardımcısına sen napıyorsun diye soruyormusunuz?

Üretim hedefini gerçekleştirebilen bir müessese varmı?

Tabi sonunda da söylenecek olan sözü biz baştan söyleyelim

Sayın Vekiller Bu yönetim varken işçi alsak bir şey değişir mi?

Aklımıza geldi de vekillerimize bir hatırlatalım dedik.