Ereğli ve Alaplı sınırında bulunan gölde yapılacak Cüruf Geri Kazanım Tesisi’ne çevrecilerden tepkiler sürüyor.

Ereğli ve Alaplı’da bulunan çevreciler gölün yok olacağını söylerken, “Kdz. Ereğli ve Alaplı için bir şey yapmak isteyenlere duyurulur

KDZ,EREĞLİ –ALAPLI PLAJLAR BÖLGESİ, DENİZ TEHLİKE ALTINDA!...

Aşağıdaki görüntüler ALAPLI ve EREĞLİ’nin sınırının kesiştiği noktadır. Bu göl Yıllar öncesi bir taş ocağıydı. Doğayı tahirip ederek koca dağı devirdiler. Gölün olduğu yerden Eskiden kavak dere akardı. Taş ocağı nedeniyle derenin yönünü değiştirmişler. Taş ocağı nedeniyle derin bir çukur oluşmuş. Dağdan gelen dip suları ve Kavak Dere’den den sızan sular on yıl önce burayı bir göl haline getirmiş. Bu göl içinde balıklar, kurbağalar, solucanlar ve yılanlar var. Doğa kendisine yeni bir yaşam alnı yaratmış.

Bu göl ve Kavak dere tehlike altındadır.

Göldeki sular boşaltılacak ,Kavak derenin yatağı yeniden tahrip edilecek.

Gölün üzerine ve Ereğli tarafına iki ayrı

CÜRUF GERİ KAZANIM TESİSİ KURULACAK. Tesislerin bir tanesi Ereğli sınırında diğeri Alaplı sınırında olacak.

Göl yok olacak, Kavak Dere yeniden yatak değiştirecek. Cüruf ve 49 çeşit sanayi atıkları buraya depolanacak. Erdemir ve Termik santrallerin atıkları ile yeni dağlar oluşturulacak. Sonra Ne olacak?

-Cüruf içindeki metallerden kırılarak ayrıştırılırken oluşan gürültü ALAPLI siteler semtinde her evin içinden duyulacak.

- Cüruf tozları ve metal kirliliği Kavak dere ve yağmur suları ile ALAPLI ve EREĞLİ plajlar bölgesini toz ve pas yığını haline dönüştürecek.

- Cüruf tesislerine yakın olan köyler toz ve gürültü kirliliği ömür boyu beraber yaşayacak.

- Gölün hemen yakınında köyler için açılan yeraltı su kaynakları bir daha kullanılamıyacak.

Ereğli ve Alaplı için AŞKIM ALAPLI, AŞKIM EREĞLİ Diye pankart asanlar. Bölgemizin doğal güzelliği ile övünenler, Ereğli ve Alaplı adına dernekler kuranlar, Çevre ve tarih doğa gibi dernek adı alanlar. Gazaetelerinin başlığı Ereğli ve Alaplı diye başlatanlar.

Ereğli ve Alaplı’dan ekmek yiyenler. Seçim zamanı Ereğli Halkından oy isteyenler.

Ya doğamız ,tarihimiz yaşam alanlarımız, yaşanabilir bir kentten yana olacağız yada zehir tacirlerinden. Susmak, sessiz kalmak, görmezden gelmek bu gününüzü kurtarabilir ama sizi kurtarmaz, çocuklarınız ve sizler bir yıl sonra o denizin yanında piknik bile yapamazsınız... Deniz bizim diyenlere duyurulur”

Editör: TE Bilisim